Spraakwater

Spraakwater brengt gesprekken op gang

14 juni 2018

Netwerkbijeenkomsten die lastig op gang komen? Waar iedereen eigenlijk altijd dezelfde mensen spreekt, of dezelfde soort gesprekken hebt? Ben jij opzoek naar inspiratie om een netwerkbijeenkomst te activeren? Ik kreeg van Flessenwerk een aantal maatwerkopties toegestuurd om te testen, een aantal vragen en opties heb ik in deze blog beschreven en zo zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Spraakwater; maar dan letterlijk!

Een mooie fles (spraak)water waaraan een bundeltje met kaartjes hangt, waarop interessante informatie wordt gedeelt of bijzondere vragen worden gesteld. De inhoud van de kaartjes kan volledig naar eigen wens worden ingericht, eigen content en logo. De fles kan je op je eigen beursstand plaatsen of uitdelen als relatiegeschenk voor partners of personeel. Maar ook actief inzetten tijdens netwerkbijeenkomsten om mooie goede gesprekken te initiëren.

Babbelbox & borrelpraat

De kaartenset wordt ook geleverd in combinatie met een fles met borrelnootjes; borrelpraat. Gecombineerd met een bed(r)ankje (een fles wijn met een leuke woordspeling), kan je een mooie Babbelbox samenstellen met hierin het netwerkspel. De gesprekken voortkomende uit de kaartensets blijven verrassend, elk thema komt aan bod en er worden diverse vraagstellingen geadviseerd.

De kaartenset kan je inzetten als je een beetje humor en luchtigheid wilt creëren in de gesprekken, met vragen als: ‘wat is de grootste blunder die je ooit gemaakt hebt?’. Of ‘Polonaise lopen: a. moet verboden worden b. is geweldig of c. is voor mensen zonder ritmegevoel.’ Of de stelling: ‘Liever te dik in de kist dan een feestje gemist?’

Ook zakelijke gesprekken kunnen op gang worden geholpen door de kaartensets, enkele voorbeelden: Stelling: ‘De mens is de mooiste uitvinding ooit’. ‘Waar word jij echt een heel blij mens van? En waarom eigenlijk?’ Of de vraag: ‘Als je een week met iemand mag ruilen is dat: a. Je werkgever b. Mark Rutte c. Marco Borsato of d. anders nl…’ Genoeg gespreksstof dacht ik zo!

Maak je eigen kaartenset

Het creëren van je eigen kaartenset is zoals gezegd, ook mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei feitjes over het jaar 2018 en vragen verzamelen over het bedrijf,  of bijvoorbeeld met informatie die in lijn is met de organisatie. De eigen kaartenset kan rond de feestdagen cadeau gedaan worden aan (potentiële) klanten in combinatie met een gevulde babbelbox, kletskoek of spraakwater. Je kunt ook een bepaald thema aan bod laten komen waarover je wilt dat er onderling expertise wordt gedeeld tijdens het bezoek van een netwerkbijeenkomst of congres.

Fijne bijkomstigheid: MVO!

Flessenwerk heeft haar eigen stichting HopeMade opgericht in Albanië waarmee ze de werkgelegenheid creëren onder de allerarmsten. In Nederland werken zij samen met sociale werkplaatsen én de producten worden gemaakt uit gerecycled materiaal. En eerlijk is eerlijk, dit alles geeft een fijn gevoel!

Bekijk het hele assortiment op de website van flessenwerk.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Social walls: handige tools voor meer interactie op events

Je ziet ze weleens op events: Twitter Fountains. Wat ik niet vaak zie is de combinatie van tweets en foto’s, terwijl dát juist tot de verbeelding spreekt.

Lees verder

Magic Mirror: Interactieve fotospiegel met veel gave features

Foto’s maken met allerlei achtergrondjes en filters, GIF-animaties opnemen, een flipbook printen en een spelletje spelen. Het kan met de Magic Mirror. 

Lees verder
Brommerbios

Brommerbios: een bioscoop op wieltjes

Wil je een film vertonen op jouw evenement? Deze Brommerbios kun je (bijna) overal neerzetten. Ideaal voor in een subzaal of op een bedrijfsfestival.

Lees verder

Plaats een reactie