Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

VR pop-up bioscoop

Stap in een virtuele wereld zonder VR-bril

16 oktober 2019

Laat bezoekers op jouw evenement of stand op de beurs in een virtuele wereld stappen, zonder VR-bril. Dat kan met de nieuwe Can, een VR pop-up bioscoop.

Het leuke van goodies spotten voor deze website is dat je vaak dingen net iets vroeger dan de meeste mensen ziet aankomen. Zo mocht ik twee jaar geleden al wat VR-experiences uitproberen en zag ik daarna Virtual Reality steeds meer verschijnen in de eventbranche. Zoals een eventlocatie die gratis kartonnen VR-brillen uitdelen waarmee je via je telefoon een locatie kan bekijken. En ik zag steeds vaker een VR-beleving op beurzen staan.

Een VR-bril is een drempel

Wat me opviel is dat het vaak niet echt storm liep bij de stands met VR. Ik dacht dat mensen ervoor in de rij zouden staan, maar blijkbaar is het toch een drempel. Waarom weet ik niet precies. Misschien willen mensen een beetje weten wat ze te wachten staat of willen ze niet zo in de kijker staan op de beurs. Gelukkig is er een mooie oplossing voor bedacht!

Een 360-graden pop-up bioscoop

Met de nieuwe Can stap je in een kleine, ronde bioscoop waarin je 360-graden foto’s en video’s kan bekijken zonder bril. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en het werkt echt heel goed. Je beweegt vanzelf even mee met de beelden, maar dan zonder zo’n klemmende VR-bril op je neus. Het maakt het daardoor ook wat minder eng voor mensen die het spannend vinden, want je hebt heel duidelijk door dat je in een ronde ruimte staat en niet in een andere wereld. Vergelijk het met het kijken naar een gigantisch 360-bioscoop die je weleens in attractieparken en musea ziet. Alleen dan een pop-up variant.

Mogelijkheden

Ik heb in een kleinere versie gestaan van 5 diameter. Daarin kun je met circa 5 mensen tegelijk naar binnen. Meer mensen kan ook, maar dan loop je bij elkaar in de weg en dat gaat ten koste van de ervaring. Er is ook een versie van 7 diameter waar 15 mensen in kunnen.

Je kunt het doek aan de buitenkant helemaal branden en natuurlijk je eigen beelden projecteren. Houd er wel rekening mee dat als je dit echt goed wilt aanpakken, dat je goede videomakers nodig hebt om je te helpen met het bedenken en maken van een video. En daar gaat dus ook wat budget in zetten, maar dan heb je ook wat. Je kunt eventueel de film vaker inzetten door alsnog een mailing uit te sturen met de kartonnen VR-brillen.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Can. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Verbinden kan alleen als je deelt

Als je evenementen in een woord zou moeten omschrijven, dan is dat misschien wel ‘verbinden’. Op een evenement gaat het om kennis delen of een ervaring. Verbinding en delen stopt – naar mijn mening – niet bij de uitgang van de evenementlocatie. 

Lees verder

De Nachttent creërt duisternis op lichte dagen

Vaak wil je licht creëren op donkere plekken, maar soms juist precies andersom. Daarvoor heb je de opblaasbare Nachttent. Die zorgt dat het altijd donker is, 24 uur per dag. 

Lees verder

Hilarische fotomomenten met fotokaders en props

Say cheese :-)! Een hilarisch fotomoment op je evenement is met deze goodie gegarandeerd.

Lees verder

Plaats een reactie