Chairwave stoelen

Stoelen van Chairwave stimuleren een praatje

23 augustus 2019

Mensen die elkaar niet kennen, gaan niet zomaar naast elkaar zitten. Met de Chairwave moet dat wel. Alleen de stoelen naast een persoon zijn uitgeklapt. Zo stimuleer je een gesprekje tussen twee onbekenden.

Chairwave

Bij Omroep Flevoland kwamen we een bijzondere uitvinding tegen, de Chairwave van ontwerpstudio Vouw. Een rijtje stoelen die mensen dwingt naast elkaar te gaan zitten. Als de eerste persoon plaats neemt, bijvoorbeeld in het midden, dan kan de volgende alleen op stoelen links of rechts van hem gaan zetten. In de video hieronder zie je hoe het werkt.

Soms hebben mensen een duwtje nodig

Het is nog niet te bestellen of te huur, maar ik vind het concept mooi. Mensen gaan automatisch vaak zo ver mogelijk zitten van iemand die al op een stoel of bankje zit. Let maar eens op bij bushaltes of kantines. Als netwerken op een evenement een belangrijk onderdeel is, kun je mensen met een idee als dit stimuleren een praatje te laten maken.

Een ander idee om gesprekken te stimuleren is het bankje met een No WiFi zone. Of dit bankje dat uit twee losse delen staat en inschuift tot één bank zodra er mensen op zitten.

Wil jij binnenkort zoiets inzetten en ken je niemand die met je mee kan denken hierover? Stuur me een berichtje, dan kijk ik wie in m’n netwerk je erbij kan helpen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Catchbox microfoon

Deze microfoon kun je door het publiek gooien

Een leuk item voor evenementen; de eerste microfoon ter wereld in kubusvorm die je door het publiek kunt gooien. 

Lees verder
waterflesjes bedrukken met naam

Flesjes water bedrukken met de naam van de bezoeker

Ik was al fan van waterflesjes als give away. Maar wat ik de vorige keer nog niet wist, is dat je ze ook kan personaliseren. Hoe tof is dat?!

Lees verder
Schommel huren evenement

Even ontspannen met de Silent Swing

Combineer een schommel met Silent Disco-koptelefoons en je hebt de Silent Swing. Een fijne manier om even te ontspannen op drukke evenementen.

Lees verder

Een reactie plaatsen