Notitieboekje met oud papier

Unieke notitieboekjes met oud papier

25 juni 2019

Gebruik oude enveloppen, kaarten en briefpapier om er nieuwe notitieboekjes van te maken. Zo ontstaan er boekjes die allemaal uniek zijn en vol bijzondere pagina’s.

Het duurde even voor het kwartje bij me viel. Ik dacht: gerecycled papier is toch niet nieuws? Maar dit is anders. Het papier wordt niet tot pulp gemaakt om er nieuw papier van te maken. Dat is minder duurzaam je denkt. Voor dit concept wordt geen druppel water of energie gebruikt bijvoorbeeld.

Papier hergebruiken in plaats van recyclen

Het papier wordt simpelweg hergebruikt, door het op maat te snijden en er een boekje van te vormen. Alleen de kaft is nieuw. Een mooi voorbeeld hiervan is een boekje van TEDx wat EnvelopeBook voor ze maakte.

In het boekje vind je oude kaarten, briefpapier en enveloppen. Het wordt zorgvuldig in elkaar gezet. Op de foto hieronder zie je een envelop en op de pagina erachter een vel papier met een woord. Zo kijk je niet naar een wit kader, maar zie je een mooi visueel effect.

Boekje hergebruikt papier

Ideaal voor terugkerende evenementen

Dit idee is ideaal voor terugkerende evenementen waar elke keer een ander thema of huisstijl voor wordt gemaakt. Zo kun je overgebleven materiaal op een nuttige manier inzetten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Vernieuwende relatiegeschenken

Vlog: Goodies spotten bij PromZ.live

Bij PromZ.live gingen we op zoek naar vernieuwende relatiegeschenken. Het blijft vaak lastig om iets betaalbaars en unieks te vinden om weg te geven. We vonden wat leuke items!

Lees verder

Geef jouw evenement een eigen magazine

Maak een online magazine voor jouw eventbezoekers, zodat ze in de mood komen (of blijven) van jouw evenement!

Lees verder
Same Height Shoes feest

Iedereen is even lang met deze ‘same height shoes’

Met deze schoenen is iedereen even lang. Zo kunnen je eventbezoekers elkaar recht in de ogen aankijken. Het ziet er grappig uit, maar het is best een bijzonder idee!

Lees verder

Een reactie plaatsen