Notitieboekje met oud papier

Unieke notitieboekjes met oud papier

25 juni 2019

Gebruik oude enveloppen, kaarten en briefpapier om er nieuwe notitieboekjes van te maken. Zo ontstaan er boekjes die allemaal uniek zijn en vol bijzondere pagina’s.

Het duurde even voor het kwartje bij me viel. Ik dacht: gerecycled papier is toch niet nieuws? Maar dit is anders. Het papier wordt niet tot pulp gemaakt om er nieuw papier van te maken. Dat is minder duurzaam je denkt. Voor dit concept wordt geen druppel water of energie gebruikt bijvoorbeeld.

Papier hergebruiken in plaats van recyclen

Het papier wordt simpelweg hergebruikt, door het op maat te snijden en er een boekje van te vormen. Alleen de kaft is nieuw. Een mooi voorbeeld hiervan is een boekje van TEDx wat EnvelopeBook voor ze maakte.

In het boekje vind je oude kaarten, briefpapier en enveloppen. Het wordt zorgvuldig in elkaar gezet. Op de foto hieronder zie je een envelop en op de pagina erachter een vel papier met een woord. Zo kijk je niet naar een wit kader, maar zie je een mooi visueel effect.

Boekje hergebruikt papier

Ideaal voor terugkerende evenementen

Dit idee is ideaal voor terugkerende evenementen waar elke keer een ander thema of huisstijl voor wordt gemaakt. Zo kun je overgebleven materiaal op een nuttige manier inzetten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eetbelevenis Creative Chef

De Creative Chef maakt van een diner een bijzondere beleving

De presentatie van het eten is heel belangrijk. Als je voor een unieke eetbelevenis wilt zorgen, laat je dan inspireren door de geweldige ideeën van de Creative Chef.

Lees verder
Aantal zitplaatsen evenement

Waarom minder stoelen beter werkt

Veel eventplanners zetten liever teveel dan te weinig stoelen in een congreszaal. Het heeft een aantal voordelen om toch wat minder stoelen neer te zetten.

Lees verder
Laat producten zweven

Laat producten zweven op je stand

Wil je dit jaar iets bijzonders op je stand? Laat producten zweven! Wat je ook maar wilt; taarten, bordspellen, lampen, boeken of laptops. 

Lees verder

Een reactie plaatsen