vergaderfiets

Vergaderen op een 7-personen fiets

5 januari 2017

De vergaderfiets is een meerpersoonsfiets waarbij je tijdens een (zakelijke) rit een meeting kunt houden met maximaal 7 personen. Voor ons Hollanders de ideale tool voor een efficiënt overleg.

Niemand weet precies wanneer het eerste prototype werd geïntroduceerd en door wie. Kunstenaar Eric Staller uit San Francisco promoot het ontwerp als zijn uitvinding en claimt daarbij het jaartal 1996. In Silicon Valley rijdt de versie van Google (Bikes) rond die ingezet wordt door het personeel voor meetings rond de campus. En dan zijn er nog de recreatieve aanbiedingen vanuit verschillende partijen. Toch hebben ze allemaal één voornaamste doel: in gesprek komen met elkaar.

Uit de rout(in)e

Op het eerste gezicht lijkt de vergaderfiets op een uitvergrote driewieler met een draaischijf in het midden zoals we die van vroeger kennen uit de speeltuin. Die drie wielen kloppen, maar er is één iemand die de fiets kan besturen. Iedereen trapt (hè, jammer). Best bijzonder als je tegen de rijrichting of overdwars zit. Het trappen stimuleert de hersenactiviteit én helpt bij het nadenken en beslissen over de besproken onderwerpen. Een frisse neus halen krijgt zo een hele andere betekenis. In mijn ogen mag deze fiets niet ontbreken op de parkeerplaats van bedrijven. Nu hopen dat het droog blijft.

Wil je ook een keer fietsend vergaderen? Kijk dan op conferencebike.nl of geccotours.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Coffee Cones
Organisatie

Nieuwe trend: koffie uit een hoorntje

Als je graag meedoet aan trends, dan serveer je op je volgende evenement koffie in een hoorntje. Het scheelt ook nog eens afval!

Lees verder
Interview booth
Organisatie

AllyLive interviewt haar gasten in een disco booth

Wil je wat leuke quotes op video verzamelen van je bezoekers? Doe dat dan net als AllyLive in een booth!

Lees verder
Gadgets & Producten

SeatServe: laat bezoekers bestellingen doen met hun mobieltje

Eten en drinken bestellen vanaf je stoel tijdens een voorstelling, dat kan met de app SeatServe. Je hoeft niet meer in de rij te staan dus! 

Lees verder

Een reactie plaatsen