vergaderfiets

Vergaderen op een 7-personen fiets

5 januari 2017

De vergaderfiets is een meerpersoonsfiets waarbij je tijdens een (zakelijke) rit een meeting kunt houden met maximaal 7 personen. Voor ons Hollanders de ideale tool voor een efficiënt overleg.

Niemand weet precies wanneer het eerste prototype werd geïntroduceerd en door wie. Kunstenaar Eric Staller uit San Francisco promoot het ontwerp als zijn uitvinding en claimt daarbij het jaartal 1996. In Silicon Valley rijdt de versie van Google (Bikes) rond die ingezet wordt door het personeel voor meetings rond de campus. En dan zijn er nog de recreatieve aanbiedingen vanuit verschillende partijen. Toch hebben ze allemaal één voornaamste doel: in gesprek komen met elkaar.

Uit de rout(in)e

Op het eerste gezicht lijkt de vergaderfiets op een uitvergrote driewieler met een draaischijf in het midden zoals we die van vroeger kennen uit de speeltuin. Die drie wielen kloppen, maar er is één iemand die de fiets kan besturen. Iedereen trapt (hè, jammer). Best bijzonder als je tegen de rijrichting of overdwars zit. Het trappen stimuleert de hersenactiviteit én helpt bij het nadenken en beslissen over de besproken onderwerpen. Een frisse neus halen krijgt zo een hele andere betekenis. In mijn ogen mag deze fiets niet ontbreken op de parkeerplaats van bedrijven. Nu hopen dat het droog blijft.

Wil je ook een keer fietsend vergaderen? Kijk dan op conferencebike.nl of geccotours.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Vernieuwende relatiegeschenken

Vlog: Goodies spotten bij PromZ.live

Bij PromZ.live gingen we op zoek naar vernieuwende relatiegeschenken. Het blijft vaak lastig om iets betaalbaars en unieks te vinden om weg te geven. We vonden wat leuke items!

Lees verder
escape room op kantoor

Organiseer een escape room bij jou op kantoor

Een escape room organiseren bij jou op kantoor? En ook nog eens een boodschap overbrengen? Dat kan met een op maat gemaakte escape ervaring door Escape2Change.

Lees verder
Creatieve workshops

Samen kunst maken tijdens deze creatieve workshops

Ben je op zoek naar een leuk onderdeel op je evenement? Of naar een leuke workshop voor met je team? Wij kwamen wat leuke ideeën tegen waarbij creativiteit en kunst maken centraal staat.

Lees verder

Een reactie plaatsen