vergaderfiets

Vergaderen op een 7-personen fiets

5 januari 2017

De vergaderfiets is een meerpersoonsfiets waarbij je tijdens een (zakelijke) rit een meeting kunt houden met maximaal 7 personen. Voor ons Hollanders de ideale tool voor een efficiënt overleg.

Niemand weet precies wanneer het eerste prototype werd geïntroduceerd en door wie. Kunstenaar Eric Staller uit San Francisco promoot het ontwerp als zijn uitvinding en claimt daarbij het jaartal 1996. In Silicon Valley rijdt de versie van Google (Bikes) rond die ingezet wordt door het personeel voor meetings rond de campus. En dan zijn er nog de recreatieve aanbiedingen vanuit verschillende partijen. Toch hebben ze allemaal één voornaamste doel: in gesprek komen met elkaar.

Uit de rout(in)e

Op het eerste gezicht lijkt de vergaderfiets op een uitvergrote driewieler met een draaischijf in het midden zoals we die van vroeger kennen uit de speeltuin. Die drie wielen kloppen, maar er is één iemand die de fiets kan besturen. Iedereen trapt (hè, jammer). Best bijzonder als je tegen de rijrichting of overdwars zit. Het trappen stimuleert de hersenactiviteit én helpt bij het nadenken en beslissen over de besproken onderwerpen. Een frisse neus halen krijgt zo een hele andere betekenis. In mijn ogen mag deze fiets niet ontbreken op de parkeerplaats van bedrijven. Nu hopen dat het droog blijft.

Wil je ook een keer fietsend vergaderen? Kijk dan op conferencebike.nl of geccotours.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Blauwe wijn, een nieuwe trend?

Op je evenement wil je je bezoekers graag verrassen. Dat kun je op veel manieren doen. Met behulp van de aankleding, door leuke entertainment en zelfs met de hapjes en drankjes. En daarin zie je ook steeds vaker bijzondere innovaties. Zo is er tegenwoordig blauwe wijn, bedacht door een groepje jonge Spanjaarden. 

Lees verder

Van 2D-stoelen aan de muur, naar 3D-stoelen op de vloer

Extra stoelen achter de hand hebben tijdens een congres of presentaties is altijd handig. Hoe leuk is het als je krukjes als eye catcher aan de muur hebt hangen? 

Lees verder

Bij CitySense is er aandacht voor alle zintuigen

Als je op zoek bent naar een overzichtelijke, maar creatieve ruimte dat ook nog eens centraal gelegen is, kijk dan eens bij CitySense Utrecht. 

Lees verder

Een reactie plaatsen