Verhalen vertellen met een tafel

6 oktober 2016

Sony lanceerde in het voorjaar een nieuwe versie van een interactieve tafel. Daarmee bestuurt jouw bezoeker zelf de animatie op het scherm. Wat kun je ermee? 

Veel van jullie kennen wellicht al de interactieve vloeren, verlichting en tafels in kantoren, musea en ook zeker op evenementen. Sony ging nog een stapje verder en lanceerde in het voorjaar een nieuwe versie van de interactieve tafel. De software die hiervoor ontwikkeld is heeft wat weg van augmented reality, een hologram projectie of de Hololens. Technische termen alom, maar wat kunnen we ermee?

Bestuur je eigen verhaal

In de presentatie aan het publiek bracht Sony het boek Alice in Wonderland tot leven. De projector boven de tafel (of elk ander vlak object) volgt bewegingen van de gebruiker waardoor er een spel ontstaat in beeld, kleur en objecten. Geheel door jou te besturen! Met de bekende swipe beweging kun afbeeldingen en woorden uit het boek oppakken en een eigen verhaal creëren. Ideaal om in te zetten in het onderwijs, de entertainmentindustrie en dus ook op beurzen en evenementen. Het verhaal van Alice kun je vervangen door een bedrijfspresentatie of schoolopdracht. Deze nieuwe versie moet zijn weg nog vinden naar het grotere publiek maar heeft al veel fans!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

De Lik, voormalig gevangenis als eventlocatie

De Lik: Voormalig gevangenis als eventlocatie met escape room

Op bezoek bij De Lik. Een unieke eventlocatie in hartje Utrecht, met een bijpassende escape room.

Lees verder

Printerpistool: in een handomdraai teksten en logo’s plaatsen

Even snel een tekstje of logo ergens op plaatsen? Dat kan met deze printerpistool. Handig als je op locatie bent! En nog mooier dan een A4-printje ook.

Lees verder
Kunstwerk evenement in blacklight

Laat live een kunstwerk maken met blacklight

We schreven eerder dat je een kunstwerk kan laten maken tijdens je evenement. In het donker is dat alleen een beetje lastig. Maar daar is deze blacklight act een oplossing voor!

Lees verder

Plaats een reactie