Voorkom een berg afval van plastic flesjes en koffiebekers met deze give aways

9 mei 2017

Hoe verminder je de berg afval na jouw evenement? Een van de manieren om dit te doen is om je bezoekers deze handige give aways te geven.

Duurzaamheid en afval verminderen vinden we steeds belangrijker, ook op evenementen. Toch zie ik dat we nog steeds veel weggooien. Overgebleven eten, bordjes, flesjes, bekertjes. Daar zijn gelukkig steeds meer oplossingen voor.

Op Event17 kwam ik bij een stand met relatiegeschenken onderstaande give aways tegen. Een goede manier om plastic afval te verminderen! Ik vroeg Jeroen Sölner van Kop &  Schouders hier wat over te vertellen.

(Sorry voor het slechte geluid trouwens!)

Duurzame waterflesjes voor een goed doel

Op vrijwel elke beurs kun je een flesje water krijgen van een standhouder of de organisatie. Volgens mij zijn bezoekers daar best blij mee en drinken er daadwerkelijk van. Maar zodra het flesje leeg is, belandt het alweer in de prullenbak. En zo begint de stapel plastic afval zich op te hopen.

Gelukkig komen er steeds meer duurzame flesjes op de markt, die je kunt vullen met kraanwater. Zoals de witte fles op de foto van Join the Pipe.

Dit is niet alleen een duurzaam flesje, maar als je dit (in)koopt draag je ook nog bij aan een goed doel. Voor elk flesje dat je koopt, krijgt een kind in Afrika ook een flesje. Join the Pipe verkoopt daarnaast tappunten, bijvoorbeeld op treinstations, en met de opbrengsten daarvan, kunnen zij projecten financieren voor schoon water in ontwikkelingslanden.

Customizable koffiebeker en een waterfles van Join the Pipe

De flesjes kun je customizen door je eigen logo erop te laten bedrukken. Dit kan in een vierkant kader of volledig op het de fles. Ook kun je verkiezen uit verschillende kleuren flessen, doppen en houders en zo zelf jouw gewenste kleurencombinatie samenstellen.

Stel je eigen duurzame koffiebeker samen

Wat je met voor water kunt doen, kun je natuurlijk ook voor koffie doen. Nou ja, zonder het goede doel erachter. Maar je kunt in ieder geval bezoekers een herbruikbare koffiebeker geven, in jouw eigen huisstijl. Gedurende het evenement kunnen ze dit laten bijvullen.

De beker kun je rondom laten bedrukken met je eigen ontwerp of foto. Vervolgens kies je een van de 12 kleuren voor de dop en de siliconen grip. Op de grip kun je een tekstje of logo laten zetten.

Als je ook een duurzamer evenement wilt met behulp van de koffiebeker of waterfles, dan kun je onder andere bij  kopenschouders.nl terecht.

 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Foodtruckfestival

Organiseer je eigen foodtruckfestival met Rrrollend

Wil jij je eigen foodtruckfestival organiseren, maar zie je er als een berg tegenop? Laat het festival Rrrollend het dan gewoon voor jou op maat maken.

Lees verder

Eenvoudig foto’s delen met de PhotoTap polsband

Als bezoeker word je continu geprikkeld op een evenement. Je komt andere mensen tegen, er is muziek, eten en drinken, je wordt op bepaalde tijden ergens verwacht. Kortom, een bezoeker wordt continu afgeleid en ziet waarschijnlijk niet jouw mooie banners, logo’s of boodschap voorbij komen. Gelukkig is er het handige apparaatje PhotoTap.

Lees verder

Festivak komt eraan en dit zijn de highlights

Op 25 en 26 november kun je inspiratie opdoen bij Festivak in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema dit jaar is Technologie & Beleving. Alvast twee highlights van wat je kunt verwachten.

Lees verder

Een reactie plaatsen