Voorkom een berg afval van plastic flesjes en koffiebekers met deze give aways

9 mei 2017

Hoe verminder je de berg afval na jouw evenement? Een van de manieren om dit te doen is om je bezoekers deze handige give aways te geven.

Duurzaamheid en afval verminderen vinden we steeds belangrijker, ook op evenementen. Toch zie ik dat we nog steeds veel weggooien. Overgebleven eten, bordjes, flesjes, bekertjes. Daar zijn gelukkig steeds meer oplossingen voor.

Op Event17 kwam ik bij een stand met relatiegeschenken onderstaande give aways tegen. Een goede manier om plastic afval te verminderen! Ik vroeg Jeroen Sölner van Kop &  Schouders hier wat over te vertellen.

(Sorry voor het slechte geluid trouwens!)

Duurzame waterflesjes voor een goed doel

Op vrijwel elke beurs kun je een flesje water krijgen van een standhouder of de organisatie. Volgens mij zijn bezoekers daar best blij mee en drinken er daadwerkelijk van. Maar zodra het flesje leeg is, belandt het alweer in de prullenbak. En zo begint de stapel plastic afval zich op te hopen.

Gelukkig komen er steeds meer duurzame flesjes op de markt, die je kunt vullen met kraanwater. Zoals de witte fles op de foto van Join the Pipe.

Dit is niet alleen een duurzaam flesje, maar als je dit (in)koopt draag je ook nog bij aan een goed doel. Voor elk flesje dat je koopt, krijgt een kind in Afrika ook een flesje. Join the Pipe verkoopt daarnaast tappunten, bijvoorbeeld op treinstations, en met de opbrengsten daarvan, kunnen zij projecten financieren voor schoon water in ontwikkelingslanden.

Customizable koffiebeker en een waterfles van Join the Pipe

De flesjes kun je customizen door je eigen logo erop te laten bedrukken. Dit kan in een vierkant kader of volledig op het de fles. Ook kun je verkiezen uit verschillende kleuren flessen, doppen en houders en zo zelf jouw gewenste kleurencombinatie samenstellen.

Stel je eigen duurzame koffiebeker samen

Wat je met voor water kunt doen, kun je natuurlijk ook voor koffie doen. Nou ja, zonder het goede doel erachter. Maar je kunt in ieder geval bezoekers een herbruikbare koffiebeker geven, in jouw eigen huisstijl. Gedurende het evenement kunnen ze dit laten bijvullen.

De beker kun je rondom laten bedrukken met je eigen ontwerp of foto. Vervolgens kies je een van de 12 kleuren voor de dop en de siliconen grip. Op de grip kun je een tekstje of logo laten zetten.

Als je ook een duurzamer evenement wilt met behulp van de koffiebeker of waterfles, dan kun je onder andere bij  kopenschouders.nl terecht.

 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Printen op bierschuim

Goodies gespot online: glas als luidspreker en printen op bierschuim

We blijven maar toffe innovaties tegenkomen. Zoals glasplaten die je als luidspreker kan inzetten, tot het printen in bierschuim. 

Lees verder
Bedrukte t-shirts

Bedrukte t-shirts voor de crew: 5 creatieve voorbeelden

Meestal zie ik alleen een logo op een shirt of polo staan als ik op een evenement rondloop. Zonde! Doe er wat leuks mee, zodat mensen een reden hebben om de crew of sprekers aan te spreken op een beurs of congres. Ik laat je 5 creatieve voorbeelden zien.

Lees verder
360 selfie

Fotomarketing heeft er weer iets nieuws bij: de DIY 360 selfie

Fotomarketing wordt steeds spectaculairder. Je kunt een 360 graden selfie maken en deze bekijken in virtual reality. Cool!

Lees verder

Een reactie plaatsen