Geen goodiebag maar een cadeautafel

Vorige week was ik bij het 35-jarig jubileumfeest van Aristo in Amsterdam. Een leuke avond waarbij één onderdeel eruit sprong: er was een goodiekamer! 

Goodiebags blijven een belangrijk onderdeel van een evenement. Bijna niemand stuurt z’n bezoeker naar huis zonder een cadeautje of een tas vol spulletjes. Soms is het heel leuk, maar het kan ook erg tegenvallen en in de prullenbak belanden. Het valt me op dat mensen steeds creatiever worden om iets te verzinnen waar hun bezoekers écht blij van worden.

Zo verzon iemand al het goodiebag buffet, waarbij bezoekers zelf konden kiezen welke spulletjes ze in hun tas doen. Bij Aristo gingen ze nog een stapje verder.

Goodiekamer vol cadeautjes

Na mijn aanmelding voor het jubileumfeest kreeg ik een bevestiging per post. Bij het kaartje zaten ook 10 muntjes. Hiermee kon ik op het feest, aan het einde van de avond, mijn eigen cadeautje aanzoeken. Wat een origineel idee! Zo weet je zeker dat je bezoekers iets kiezen waar ze echt wat hebben.

Aangezien ik muntjes kreeg, ging ik er vanuit dat er verschillende ‘prijzen’ aan de cadeautjes hingen. Dus dat je als het ware kan winkelen en bijvoorbeeld twee kleinere cadeautjes kon kiezen of juist een groter cadeau. Ook dacht dat ik er misschien gasten waren die meer muntjes kregen en zo wat duurdere cadeau’s konden uitkiezen. Uiteindelijk bleek van dit alles niets waar, elk cadeau was evenveel waard. Maar wellicht is het een idee voor jouw evenement! 😀

We moesten de muntjes inleveren voor we de ‘goodiekamer’ inliepen en daar stonden cadeaupakketjes met allemaal dezelfde waarde. Je mocht dus kiezen uit alle mooie pakketjes die er stonden. Zoals je op de foto kon zien had ik een beetje keuzestress haha.

Samira bij de cadeautafel

Heel eerlijk; er zat niet iets tussen waarvan ik echt dacht, dit móét ik hebben. Maar dat heb ik sowieso niet zo snel. Uiteindelijk heb ik een bijzonder cadeautje gevonden waar ik m’n moeder blij mee ga maken (ik hoop dat ze niet meeleest).

Dank Aristo voor de leuke avond en het originele idee!

Plaats een reactie