Een portret in de vorm van een gedicht

Een foto van jezelf is leuk, maar wat dacht je van een gedicht over jezelf? Portretdichter Bert schrijft gedichten op basis van een persoonlijk interview.

Ik zag hem op Event17 en moest het natuurlijk even testen voor jullie. Kijken of het de moeite waard is om in te zetten op een evenement en over te bloggen. En zoals je ziet, de blog is er. Dus ja, het is de moeite waard!

Persoonlijk interview

Bert neemt echt de tijd om een gedicht te schrijven dat bij jou past. Je gaat naast het ‘doek’ zitten, zodat je niet mee kan kijken. Hij stelt wat vragen en eigenlijk heb je gewoon een leuk gesprek met hem. Tussendoor denkt hij even na en schrijft hij weer een regel tekst op.

Zijn werk en vooral z’n opvallende wolkenpak, trekken de aandacht van andere bezoekers. Op hun gezicht verschijnen allerlei reacties, waardoor je alleen maar nieuwsgieriger wordt naar het eindresultaat.

Na ongeveer 20 minuten is jouw portretgedicht klaar!

Mijn portret

Ik moet eerlijk toegeven, ik ben geen groot fan van gedichten. Meestal zijn ze te cryptisch voor mij. Maar een gedicht over jezelf, vind iedereen wel leuk. Hoewel het best persoonlijk is, deel ik hem graag met jullie. Dan heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten. Het gaat ook, niet geheel toevallig, over mijn blogs en EventGoodies.

We zijn in het gezelschap van Samira,
een rappe tong, een scherpe blik,
en samen hebben wij die mensgerichte klik.

Gevoelig voor situatie en omgeving,
in je hoofd is het vuurwerk,
een vulkaan van beleving.

Samira wil entertainen, onderhoudend dag en nacht,
toch niet op de voorgrond, als iedereen maar lacht.

Als iedereen maar leest wat zij schrijft,
zodat iedereen geïnspireerd met elkaar in contact blijft.

Volledig toegewijd aan het algemeen belang,
de echo van een noodzakelijke impuls,
duurt nu al 2,5 jaar lang.

Het streven om te gaan leven van de
toegevoegde waarde en de energie
die ze opvangt uit de lucht,
om te zetten naar daden op aarde.

En dat de aarde jou dan sust,
want de aarde ademt rust.

Ik moet zeggen; ik herken mezelf er goed in. En liep ook trots met het gedicht onder m’n arm naar huis.

Een mooi aandenken

Het lijkt me dat het voor jouw eventbezoeker ook bijzonder is om zoiets over jezelf te mogen krijgen en even in het zonnetje gezet te worden. Het portretgedicht krijgt misschien zelfs een mooi plekje in huis en is een aandenken aan jouw evenement.

Wil je Bert ook inzetten als portretdichter op je evenement? Kijk dan op zijn Facebook-pagina.

1 gedachte over “Een portret in de vorm van een gedicht”

  1. Op het STRTFSTVL Showcase 2018 heb ik Bert ontmoet. Hij stelde de juiste vragen en met zijn groot empatisch vermogen en creatief brein schreef hij binnen 20 minuten een gedicht die werkelijk waar spot on was. Precies zoals ik ben. Het raakt je in positieve zin. Ook ik liep vol trots met mijn gedicht onder mijn arm. Een hele leuke ervaring voor op je event.

Plaats een reactie