Efteling voor zakelijk evenement

Al gedacht aan de Efteling als eventlocatie?

7 juni 2019

De Efteling is meer dan een pretpark met sprookjesbos. Ze hebben namelijk ook veel theaters en zalen die je kunt huren voor je zakelijke evenement.

Genieten van het park zonder rijen

Een tijdje geleden schreef ik al eens dat je de Efteling kan afhuren voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest. Dat heb ik intussen twee keer meegemaakt. Het is heerlijk, want je kunt enkele attracties in zonder lang in de rij te hoeven staan. En je kunt er onbeperkt eten bij de kraampjes (wel met een aangepast menu).

Efteling zaal huren

Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar voor andere zakelijke evenementen is de Efteling een leuke optie. Zelfs voor congressen. Daarvoor hoef je niet per se het hele park af te huren. Je kunt kiezen om een of meerdere zalen te huren. Vergaderen is er ook mogelijk.

Fantasie en creativiteit

Natuurlijk kun je er elk evenement organiseren. Zelf houd ik er van als je voor een thema kiest en daarbij een geschikte locatie zoekt. Het evenement kan logischerwijs over kinderen gaan. Maar ik denk dat je ook een congres kan organiseren die gaat over je dromen najagen en ambities waarmaken, omdat het park alles te maken heeft met fantaseren.

Ook evenementen die in het teken staan van creativiteit lijken me geschikt, omdat je als je even kind kunt zijn en ook als volwassenen speelt, je creatiever wordt. Zoek een leuk haakje, zodat alles wat mensen in de Efteling zien, bijdragen aan de boodschap die je met je evenement wilt overbrengen. Laat je bezoekers eventueel voor of na je evenement even vrij in het park of combineer het met een exclusieve theatershow.

Als je in de medialibrary van de Efteling kijkt (in het menu linksonderin even ‘Meeting & Events’ aanklikken), dan zie je een aantal foto’s van ruimtes. Kijk er even rond en de ideeën komen vanzelf. Er zijn bijvoorbeeld ook hele mooie theaters.

Fata Morganazaal

Op het evenement waar ik vorige week was, was er een feest in de Fata Morganazaal. Deze zaal zie je op de foto bovenaan deze pagina. Ik was eerlijk gezegd benieuwd of het niet wat kitscherig zou zijn. Maar ik moet zeggen: het zag er goed uit! Modern, maar met een Oosters tintje. Vorige week werd het ingezet als danszaal, maar je kunt er natuurlijk ook een diner organiseren of een congres.

Ik ben enthousiast over de Efteling als eventlocatie, omdat het zoveel mogelijkheden biedt en je je creativiteit erop los kan laten gaan.

Wil je dat ik meedenk over de opzet of het thema van je evenement? Stuur me een berichtje.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Laser toetsenbord voor je smartphone of tablet

Tijdens het speuren op internet kwam ik de Magic Cube Laser Keyboard tegen. Dit apparaatje projecteert een laser toetsenbord op je bureau en werkt op alle apparaten met Bluetooth, zoals smartphones, tablets en zelfs pc’s. Super handig als je bijvoorbeeld ergens achter de schermen van een evenement in een donkere ruimte wilt werken.

Lees verder
Bladconfetti: confetti van blaadjes

Bladconfetti: biologisch afbreekbare confetti van blaadjes

Wist je dat er bladconfetti bestaat? Confetti van blaadjes dus. Milieuvriendelijk en nog mooi ook!

Lees verder
Rolstoelbank

Deze rolstoelbank biedt zitplaatsen en zorgt voor interactie

De rolstoelbank is een bankje dat je aan een rolstoel is bevestigd. Het biedt niet alleen zitplaatsen aan, maar zo is een praatje maken met elkaar een stuk eenvoudiger.

Lees verder

Plaats een reactie