Het West-Indisch Huis Amsterdam

Historische locatie: Het West-Indisch Huis

27 oktober 2014

Het West-Indisch Huis in Amsterdam is een fantastische locatie om een evenement te organiseren. Het is niet alleen een mooie locatie, maar ook praktisch en goed georganiseerd.

Prachtige locatie in hartje Amsterdam

Een mooie, inspirerende locatie vind ik erg belangrijk voor evenementen. Ook voor zakelijke congressen. Meestal duurt een congres een dag, dus de mensen moeten er flink wat uurtjes in rondbrengen. Dan is het fijn als dat in een prettige omgeving is. In mijn geval waren er veel internationale bezoekers, dus voor hun was het extra leuk om in een historisch pand te zitten.

Als je bij de voordeur van het West-Indisch Huis staat, loop je via de binnentuin naar de receptie. Wat fijn is aan dit gebouw is dat je het exclusief kunt afhuren. In de pauzes kan men lekker naar buiten, in het restaurantgedeelte of in een heerlijk fauteuil in een van de zitruimtes gaan zitten. Waar men zich ook bevindt, het blijft overzichtelijk en je roept eenvoudig weer iedereen bij elkaar als dat nodig is.

Als je een event organiseert waar je verschillende zalen nodig hebt, dan kan dat hier goed. Het is de eerste keer een klein beetje zoeken welke ruimte waar is, maar buiten dat, zijn het erg fijne ruimtes.

Prettige organisatie

Ook niet onbelangrijk: de communicatie en organisatie achter het West-Indisch Huis verliep heel erg soepel. Ondanks dat ik pas een week van tevoren deze locatie gevonden had (we moesten plots uitwijken naar een nieuwe locatie) en weinig tijd had om voor te bereiden, verliep het voortraject en de dag zelf erg soepel. Sterker nog, dit was een van mijn beste ervaringen tot nu toe op een evenementenlocatie. Ze waren proactief, flexibel en deden ze net even een stapje extra om het ons naar ons zin te maken. Zo werd de lunchbuffet bijvoorbeeld neergezet in Hollandse stijl met grote klompen en een tafel van gras (wederom leuk voor de internationale gasten). Zo zie je dat graag toch?

Ik ben in ieder geval erg enthousiast! Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website voor meer informatie.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Getekend Verslag

Leg je evenement vast met een illustrator

Organiseer je een evenement waar veel ideeën en discussie naar boven komt? Laat het vastleggen door een illustrator. Zo kan iedereen de notities achteraf teruglezen. Bovendien blijven deze illustraties veel beter hangen dan een saaie lijst met bulletpoints.

Lees verder
Print inzetten voor je evenement

Print is weer helemaal terug

Print verdween steeds meer uit het beeld, maar het wordt weer populair! Misschien interessant voor jouw achterban?

Lees verder
LED DJ booth

LED DJ booth: een kleurrijke eyecatcher

Een goede DJ is heel belangrijk, maar het oog wil ook wat. Deze LED DJ booth is een kleurrijke eyecatcher die het feest compleet maakt.

Lees verder