Het West-Indisch Huis Amsterdam

Historische locatie: Het West-Indisch Huis

27 oktober 2014

Het West-Indisch Huis in Amsterdam is een fantastische locatie om een evenement te organiseren. Het is niet alleen een mooie locatie, maar ook praktisch en goed georganiseerd.

Prachtige locatie in hartje Amsterdam

Een mooie, inspirerende locatie vind ik erg belangrijk voor evenementen. Ook voor zakelijke congressen. Meestal duurt een congres een dag, dus de mensen moeten er flink wat uurtjes in rondbrengen. Dan is het fijn als dat in een prettige omgeving is. In mijn geval waren er veel internationale bezoekers, dus voor hun was het extra leuk om in een historisch pand te zitten.

Als je bij de voordeur van het West-Indisch Huis staat, loop je via de binnentuin naar de receptie. Wat fijn is aan dit gebouw is dat je het exclusief kunt afhuren. In de pauzes kan men lekker naar buiten, in het restaurantgedeelte of in een heerlijk fauteuil in een van de zitruimtes gaan zitten. Waar men zich ook bevindt, het blijft overzichtelijk en je roept eenvoudig weer iedereen bij elkaar als dat nodig is.

Als je een event organiseert waar je verschillende zalen nodig hebt, dan kan dat hier goed. Het is de eerste keer een klein beetje zoeken welke ruimte waar is, maar buiten dat, zijn het erg fijne ruimtes.

Prettige organisatie

Ook niet onbelangrijk: de communicatie en organisatie achter het West-Indisch Huis verliep heel erg soepel. Ondanks dat ik pas een week van tevoren deze locatie gevonden had (we moesten plots uitwijken naar een nieuwe locatie) en weinig tijd had om voor te bereiden, verliep het voortraject en de dag zelf erg soepel. Sterker nog, dit was een van mijn beste ervaringen tot nu toe op een evenementenlocatie. Ze waren proactief, flexibel en deden ze net even een stapje extra om het ons naar ons zin te maken. Zo werd de lunchbuffet bijvoorbeeld neergezet in Hollandse stijl met grote klompen en een tafel van gras (wederom leuk voor de internationale gasten). Zo zie je dat graag toch?

Ik ben in ieder geval erg enthousiast! Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website voor meer informatie.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eten & Drinken

Chocstar: personaliseer je eigen (kerst)chocola

Chocola en feestdagen zijn een geweldige combi. Bij Chocstar kun je je eigen chocoladereep samenstellen én personaliseren. Een leuk bedankje voor jouw gasten.

Lees verder
Entertainment

Laat je bezoekers energie opwekken met een speciale dansvloer

Een dansvloer die niet alleen vrolijk kleurt, maar door de stappen van de bezoekers ook energie opwekt. Een mooie combinatie van plezier en duurzaamheid. 

Lees verder
strandfeest organiseren
Entertainment

De leukste goodies voor een strandfeest

Ga jij een strandfeest organiseren? Deze goodies maken het feest compleet! Wat dacht je van bedrukte strandstoelen, sambaballen waarmee je cocktails kan shaken en een digitaal volleybalnet?

Lees verder