4 locaties met bijzondere projectieschermen

Als je een (groot) scherm nodig hebt op jouw evenement, is het wel zo handig als dat al bij de locatie inbegrepen is. Daarom dit keer 3 locaties met bijzondere projectieschermen.

Theater Amsterdam: extra ruimte achter schermen

Ken jij het Theater Amsterdam al? Het is 2 jaar geleden geopend. Zoals de naam al doet vermoeden worden er veel theatervoorstellingen gegeven. Je kunt het theater ook afhuren voor je eigen evenement. In het theater kunnen 1100 mensen zitten, maar je kunt de zaal ook verkleinen voor kleinere groepen.

De zaal heeft een 180° projectiescherm. Dat is al best gaaf, maar wat deze zaal extra interessant maakt, is dat het projectscherm als een soort schuifdeur open geschoven kan worden. Daarachter verschijnt dan een (extra) toneelvloer. Een tof idee dus voor een verrassingselement tijdens een presentatie! In deze animatie zie je hoe het er ongeveer uitziet.

theater

NBC Congrescentrum: 3D-projectie

Het NBC Congrescentrum in Nieuwegein heeft een groot scherm staan in een van hun zalen. Zoals je op de foto ziet, heeft dit scherm aparte hoekjes. Dit is namelijk geen gewoon scherm, maar zeer geschikt voor 3D-projecties. Door die hoekjes krijgt een 3D-animatie nog meer diepte. Het scherm kun je ook gebruiken voor gewone presentaties, waarbij je als spreker ook tekeningen kunt maken bijvoorbeeld. Lees meer over de mogelijkheden in mijn blog over de lancering van dit scherm bij het NBC.

DSC_0136

Biodome: projectie in koepel

Ook de Biodome, die je op elke locatie kunt inzetten (zelfs op het water!) heeft een 3D-projectiescherm. Dit zit  verwerkt in de koepel van het gebouw. Ook op dit scherm kun je ook gewoon een presentatie, video of afbeeldingen projecteren. Lees er meer over in mijn blog over de Biodome.

biodome_starwars

Dinner in Motion: mobiel restaurant met projectie

Ook Dinner in Motion is een mobiele locatie, zoals ik al eerder schreef. Hierbij kun je je eigen presentatie projecteren op de muren, maar het is nog leuker om een mooie animatie te laten zien rondom een bepaald thema. Dit thema wordt ook doorgevoerd door een projectie op de tafel én de hapjes die geserveerd worden.

dinner_in_motion

3 gedachten over “4 locaties met bijzondere projectieschermen”

  1. Hey Samira, CitySense is wellicht ook nog wel een leuk. die hebben een scherm over bijna de hele breedte van de locatie die je op verschillende manieren in kunt zetten.

Plaats een reactie