Tip om de juiste locatie te vinden

Tip om de juiste locatie te vinden

27 november 2019

Ben je op zoek naar een locatie of iets anders voor je evenement en wil je online hulp vragen? Ik heb een belangrijke tip voor je: maak het concreet.

Ik zoek… iets

Ik zie het vaak gebeuren. Op LinkedIn, Facebook of in m’n mailbox. Mensen die op zoek zijn naar een locatie. Of een bepaalde act of product voor hun evenement. Soms bestaat die zoekvraag uit slechts één zin.

Bijvoorbeeld: “Ik zoek een locatie voor 200 personen in de Randstad.”

Dat is net zoiets als naar een restaurant gaan en als de ober je bestelling komt opnemen, je zegt: “Doe maar iets te eten”.

Als je zo’n vraag stelt kunnen er een paar dingen gebeuren:

  • je krijgt niet de juiste suggesties,
  • mensen gaan heel veel vragen stellen,
  • mensen reageren niet of amper.

Help je zelf, maak het concreet

Mensen zijn druk, maar willen je best helpen. Hoe concreter je het maakt, hoe makkelijker het is om jouw vraag te beantwoorden.

Als het gaat om een locatie, vertel er dan bij wat belangrijke vereisten zijn. Bijvoorbeeld:

  • of je subzalen nodig hebt en zo ja hoeveel,
  • wat voor sfeer je belangrijk vindt,
  • wat je wensen zijn qua bereikbaarheid en ligging,
  • om wat voor type evenement het gaat.

Zoek je een bepaald product of dienst of misschien een leuke weggever, wees dan ook concreet. Wat is het thema, heb je veel budget of weinig, wat wil je absoluut niet?

Weet je überhaupt niet wat voor type locatie je zoekt? Lees dan de tip in dit interview. Hierin staat een handige oefening die je kunt doen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Printerpistool: in een handomdraai teksten en logo’s plaatsen

Even snel een tekstje of logo ergens op plaatsen? Dat kan met deze printerpistool. Handig als je op locatie bent! En nog mooier dan een A4-printje ook.

Lees verder
Interactive mapping

The Map Docs doen onderzoek voor jou op evenementen

Dit idee heb je misschien al eens voorbij zien komen: een wand met vragen waar bezoekers met stickers hun mening kunnen geven. The Map Docs helpen je erbij!

Lees verder
Droommachine

Droommachine laat bezoekers ontspannen

Heerlijk wegdromen op een evenement. Niet tijdens een presentatie, maar in een droommachine. Laat bezoekers genieten en ontspannen.

Lees verder

2 gedachten over “Tip om de juiste locatie te vinden”

  1. Heel herkenbare situatie en leuk dat je er een blog over hebt geschreven Samira! Het is eigenlijk net zoals met een vacature. Als je je eisen of wensen heel specifiek benoemt dan krijg je misschien wel minder reacties maar als het goed is zijn ze wel beter van kwaliteit. Doordat de oproepen vaag zijn, komen er teveel reacties en kost het je in de eerste plaats teveel tijd om te screenen en in de tweede plaats zullen specifieke locaties (wellicht die ene waar je juist naar op zoek was) niet meer de moeite nemen om te reageren omdat er al zoveel reacties zijn.

    Wat ook nog een tip is: vraag gewoon eens in je omgeving (aan een collega, vriendin of zakenrelatie). Leg je specifieke wensen op tafel en vraag naar zijn of haar top 3. Wedden dat daar een winnaar tussen zit?

Plaats een reactie