Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Eventlocatie zoektocht

Tips voor de zoektocht naar de perfecte eventlocatie

12 november 2018

Er zijn ontzettend veel eventlocaties, maar hoe vind je de juiste locatie voor jouw evenement? In deze blog helpen we je een eindje op weg in je zoektocht.

Struin door verzamelsites

Het is je vast niet ontgaan: er zijn veel websites waar je kunt zoeken naar een locatie. Een hele bekende is Locaties, daar staan de meeste locaties in vermeld. Je kunt ook wat specifieker zoeken op sites die rondom een bepaald thema locaties uitlichten, zoals BuitenBusiness of Vergaderlocaties.

Ga op een georganiseerde locatiebezoek

Als je onze blogs vaker leest, weet je dat ik weleens mee ga met de Locatietour. Dit is een evenement waarbij je een aantal locaties bezoekt op één dag. Alles wordt geregeld, zoals het vervoer en lunch. Een ideale manier om meerdere locaties te bekijken waar je anders niet zo gauw aan zou denken. De Locatietour vindt plaats in Utrecht, maar je ziet steeds vaker vergelijkbare concepten opduiken in andere regio’s.

Locatietour: Kasteel de Haar
Foto: Clickshots

Bezoek EventSummit

Op het jaarlijkse EventSummit staan ook erg veel locaties verdeeld per regio. Je kunt dan gelijk in gesprek gaan en specifieke vragen stellen voor jouw evenement. Of je verzamelt de gegevens van de leukste locaties en plant daarna een dagje met locatiebezoeken.

Bekijk de reviews

Je kent misschien Zoover, TripAdvisor of Iens wel. Dit zijn reviewsites voor vakantiehuizen, hotels en restaurants. Op websites en in brochures laten locaties zich natuurlijk van hun beste kant zien, maar hoe is het in de praktijk? Op MeetingReview kun je de ervaringen lezen van eventplanners die een evenement  of meeting op een locatie hebben georganiseerd. Een goede dubbelcheck voor je daadwerkelijk met een locatie in zee gaat! Natuurlijk kun je deze site ook gebruiken om te zoeken naar een locatie.

Er zijn veel meer manieren om de juiste locatie te vinden, zoals het vragen aan je netwerk – wees wel concreet – of de hulp inschakelen van een bemiddelingsbureau. Heb ik nog een belangrijke tip gemist? Wij horen graag waar jij als eventplanner jouw inspiratie vandaan haalt!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Van 2D-stoelen aan de muur, naar 3D-stoelen op de vloer

Extra stoelen achter de hand hebben tijdens een congres of presentaties is altijd handig. Hoe leuk is het als je krukjes als eye catcher aan de muur hebt hangen? 

Lees verder
Festival Safari

Festivalsafari: als improvisatietheater of als rondleiding

Wat een goed idee voor grote festivals en evenementen: een festivalsafari! Neem bezoekers mee over het terrein en laat zien wat er allemaal te beleven valt.

Lees verder
De Lik, voormalig gevangenis als eventlocatie

De Lik: Voormalig gevangenis als eventlocatie met escape room

Op bezoek bij De Lik. Een unieke eventlocatie in hartje Utrecht, met een bijpassende escape room.

Lees verder

6 gedachten over “Tips voor de zoektocht naar de perfecte eventlocatie”

  1. Wat bij mij het beste werkt is de locatie in het echt te hebben bezocht. Dus mijn referentiekader werkt zo het beste. Dit betekent dat ik dus veel check op social media en vervolgens graag ergens een kopje koffie drink om even te checken. De locatietour is dus inderdaad ideaal! En netwerkevenementen bezoeken want die zijn ook vaak op interessante plekken.

  2. Een locatie bezoeken is een absolute must inderdaad! Goed om te horen waar jij je inspiratie vandaan haalt. Dank voor je reactie!

  3. De locatie bezoeken is zeker een must! Reviews via internet zijn leuk, maar vraag ook om persoonlijke reviews. Communicatie zeg ook veel. Bel of mail eens met een locatie en ervaar hoe jij als potentiële klant wordt behandeld. Meedenken vind ik ook erg belangrijk. Bekende locaties komen vaak weg met een standaard pakket, maar elk event is anders! Net als de doelgroep, het doel en de boodschap. Als een locatie niet meedenkt, ben ik altijd voorzichtig met een vervolgtraject.

  4. Goed punt Andrea, ik heb precies hetzelfde. Als het contact en de communicatie niet goed is, en dat geldt voor elk bedrijf die ik benader, dan stap ik al gauw over naar een ander.

  5. Live bezoeken inderdaad is heel belangrijk. Zelf ben ik coördinator bij ZEP010 en bezoeken we maandelijks in de regio Rotterdam een eventlocatie met Zelfstandige Event Professionals waar we dan ook een uitgebreide rondleiding krijgen. Erg waardevol en voor de locatie heel praktisch om +/- 25 event professionals te ontvangen i.p.v. 25 losse afspraken en rondleidingen.

    En het mooie is, je hebt dan al een event meegemaakt op locatie en ziet hoe ze dingen aanpakken. Dat heb ik ook wel eens gedaan overigens, locatie bezocht tijdens een ander event, om niet de lege ruimte te zien maar de mogelijkheden.

  6. ZEP is inderdaad een goede inspiratiebron! En wat je zegt: je ziet het dan echt in de praktijk en spreekt direct tot de verbeelding. Dank voor je aanvulling.

Plaats een reactie