Nieuw: duurzame rietjes en nog eetbaar ook

We weten intussen allemaal dat plastic een groot probleem is. Om plastic afval te verminderen komen er gelukkig steeds meer duurzame alternatieven. Ook voor rietjes.

Evenementen zijn over het algemeen niet erg duurzaam te noemen. Aangezien het tijdelijk is, is al het materiaal meestal maar eenmalig te gebruiken. En er is geen evenement zonder eten en drinken, dus daar ontstaat ook veel afval. Ik ben dan ook heel blij met duurzame producten en oplossingen als steenpapier en eetbaar servies bijvoorbeeld. Voor rietjes komen er nu ook mooie, duurzame alternatieven.

Smakelijke rietjes

Eerder schreef ik over de eetbare bekers van Loliware. Ze vertelden me destijds dat er ook eetbare rietjes aan zouden komen. Eindelijk is het zover. Dankzij crowdfunding hebben ze genoeg geld binnengehaald om de rietjes te produceren. Goed nieuws!

Net als hun eetbare bekers, zijn ook de rietjes verkrijgbaar in diverse smaken. Alle rietjes die niet opgegeten worden zijn composteerbaar.

Lolistraw eetbare en duurzame rietjes

Rietjes van… riet!

Een ander mooi initiatief, uit Nederland, zijn de eco-vriendelijke rietjes van Straw by Straw. Ze zijn 100% van riet en dus afbreekbaar.

Leuk weetje trouwens: het woord rietje komt ook van riet. Daar werden rietjes vroeger namelijk van gemaakt. Vanwege de smaak en geur werden rietjes later van plastic gemaakt.

Straw by Straw heeft het riet zo bewerkt dat ze geur- en smaakvrij zijn.

Duurzame rietjes

Je kunt de rieten rietjes bij online webshops bestellen of laat je gegevens achter om op de hoogte gehouden te worden voor zakelijke inkoop. Kijk voor meer informatie op strawbystraw.nl.

Plaats een reactie