Creatieve workshops

Samen kunst maken tijdens deze creatieve workshops

23 augustus 2018

Ben je op zoek naar een leuk onderdeel op je evenement? Of naar een leuke workshop voor met je team? Wij kwamen wat leuke idee├źn tegen waarbij creativiteit en kunst maken centraal staat.

Kunstwerkjes maken van klei

Ik denk dat de meeste van ons in geen tijden klei hebben aangeraakt. Met deze workshop van Kleiduifjes kun je je gasten of medewerkers weer even lekker wat moois in elkaar kneden. Lekker freubelen!

Het leukste is dat je ze niet zomaar iets vraagt te maken, maar ze een bepaald thema meegeeft. Zo kun je mensen op een creatieve manier waardevolle input laten geven. Of laat ze gewoon een mascotte of gelukwens maken, ook leuk!

Workshop klei

De aanwezige kunstenaars maken de beelden live af tot een kunstwerkje. Na het afbakken en glazuren kun je de kunstwerkjes laten onthullen of tentoonstellen op kantoor.

Kunst maken met eten

Onder begeleiding van de Creative Chef, waar we weleens eerder over geschreven hebben, kun je met een groepje kunst maken van eten. Ieder pakt een bijzonder vorm schaaltje en maakt deze op tot een waar kunstwerkje op zichzelf. Alle schaaltjes tezamen komen op 1 plaat en de Creative Chef maakt het af en fotografeert dat van boven. Hij vertelt erover in onderstaande video (vanaf 0:50).

Muzikale kunstwerkjes

Wil je iets minder met handwerk doen en meer met muziek? We schreven in een eerdere blog over muzikale workshops over Company Hit. Daar kun je een gezamenlijk een dance nummer maken. Ook een vorm van kunst natuurlijk!

Company Hit

Ben jij nog een leuke workshop tegengekomen waar deelnemers zich van hun creatieve kant laten zien? Deel het in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Gerelateerde artikelen

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.

Een reactie plaatsen