Festival voor ouderen

Een festival voor 65+: waar moet je rekening mee houden?

25 augustus 2017

Organiseer je een evenement waar (ook) ouderen komen? En wil je weten waar je dan rekening mee moet houden? Ik bezocht het 65+ festival Forever Young om dat uit te zoeken.

Op 23 augustus vond het eerste 65+ festival plaats in Almere. Ik was er erg nieuwsgierig naar en mocht, ondanks m’n leeftijd, het Forever Young Festival bezoeken. Waar ik vooral benieuwd naar was is hoe zij zorgen dat het festival is afgestemd op deze doelgroep.

Maar eerst een sfeerimpressie:

Het festival

Wat de organisatie goed deed is de bezoekers op 3 verschillende momenten van de dag laten komen. Zo bleef er genoeg ruimte over op het terrein en kon iedereen zich vrij bewegen. Daarnaast hadden ze een goede service voor mensen voor wie het staan en lopen teveel werd. Ze leenden namelijk rolstoelen uit op het terrein. De optredens hielden ze relatief kort. Zo bleef het afwisselend en hoefden mensen niet te lang bleven zitten.

En ook handig: iedereen die een eigen rollator meenam, kreeg een nummer op een sticker. Een voor op zijn/haar shirt en de ander voor op de rollator. Als ze dan naar een voorstelling gingen, moesten ze de rollator buiten laten staan. Als ze dan weer buiten kwamen, konden ze dankzij het nummertje weer eenvoudig hun eigen rollator weer terugvinden 😀

Het thema leek nostalgie te zijn. Dat zag je aan de acts met liedjes die de bezoekers kennen uit hun jonge jaren, de oud-Hollandse spellen, de spiegeltent, reuzenrad en activiteiten als breien en bingo.

Checklist

Na dit evenement bezocht te hebben, zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je ook iets organiseert voor een oudere doelgroep. Zie het maar als een handige checklist! 🙂

 • Een festivalterrein met harde ondergrond
 • Een terrein met zo min mogelijk obstakels
 • Elke ruimte is rolstoeltoegankelijk door oprijplaten
 • Genoeg plekken in de schaduw bij een outdoorevenement
 • Voldoende drinkwater als het een zonnige dag beloofd te worden
 • Lange wachtrijen bij de catering voorkomen
 • Een afwisselend programma met korte sessies/optredens

Heb jij ook weleens een evenement voor ouderen georganiseerd en heb je aanvullende tips? Laat het ons weten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Gerelateerde artikelen

2 gedachten over “Een festival voor 65+: waar moet je rekening mee houden?

 1. Graag hoor ik van je goede ideeen voor een seniorenfestival.
  Weer eens een keer wat anders dan die oudhollandse spelen , bingo en eetkramen.
  Ik wil iets doen op het gebied van gezond ouder worden.
  Check bloedsuiker en cholesterol, misschien ook gewicht en daaraan gerelateerd hoeveel je dient te drinken per dag. Maar misschien heb jij nog een goed idee?

Een reactie plaatsen

Altijd op de hoogte van nieuwe goodies

Wil je jouw opdrachtgevers telkens weer verrassen met toffe ideeën? Ontvang wekelijks onze blogs over toffe eventgoodies in je mailbox. 

Wil je jouw opdrachtgevers telkens weer verrassen met toffe ideeën? Ontvang wekelijks onze blogs over toffe eventgoodies in je mailbox. Bekijk hier een voorproefje.