Haal een dure spreker naar Nederland met crowdfunding

Is er een buitenlandse sprekers waarvan je waarschijnlijk veel bezoekers naar je evenement zult trekken, maar heb je geen budget om hem/haar naar Nederland te halen? 

Met het Nederlandse bedrijf Live on Demand kun je een crowdfunding campagne opzetten om het toch voor elkaar te krijgen. Een erg creatief idee en goede oplossing om eenvoudiger de juiste spreker te kunnen regelen die bij jouw evenement past.

Hoe werkt het?

Je kunt voor je eigen evenement een campagne opzetten.  Je vult in waar en wanneer je evenement plaatsvindt en welke spreker je er graag voor wilt uitnodigen. Dan kun je je community benaderen, de campagne promoten en starten met de kaartverkoop. Zodra 20% van de kosten zijn gedekt, benadert Live on Demand de spreker. Je hebt in in principe 6 maanden om te zorgen dat je voldoende kaartjes verkoopt, maar je kunt campagne eventueel verlengen. Net als met andere crowdfunding platformen krijgt iedereen z’n geld terug als het doel niet wordt behaald.

Voorbeeld spreker

Zoals je vaak met crowdfunding ziet, kun je verschillende pakketten maken om het aantrekkelijker te maken meer geld binnen te halen. Je kunt bijvoorbeeld naast alleen een (early bird) kaartje verkopen, ook de prijs wat ophogen en leuke goodies weggeven zoals een boek van de spreker. Om nog meer geld binnen te halen kun je een aantal VIP-kaartjes verkopen waar de koper een Meet & Greet krijgt met spreker. Je kunt het zo leuk en creatief maken als je zelf wilt!

Gerelateerde artikelen

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.

1 Reactie

  1. een goed plan waarin je meedeelt om voor je eigen evenement een campagne op te zetten.

    ”Zodra 20% van de kosten zijn gedekt, benadert Live on Demand de spreker. Je hebt in principe 6 maanden om te zorgen dat je voldoende kaartjes verkoopt”

Vragen of opmerkingen?