Kennismakingspellen voor evenementen

4 leuke manieren om kennis te maken

1 april 2019

Wil je dat jouw bezoekers eerst even kennis met elkaar maken? In deze blog vind je 4 leuke kennismakingspellen.

Geef elkaar een bijnaam

Laatst kwam ik aan bij een workshop Interactie Design en toen werd ik direct aan iemand gekoppeld met een opdracht. We moesten in duo’s een bijnaam op de naambadge schrijven. Een passende bijnaam. Daar kom je alleen achter als je elkaar vragen stelt. Een superleuke manier om de ander beter te leren kennen!

Jezelf voorstellen met een tekening

Je kunt mensen ook vragen zichzelf voor te stellen middels een tekening. Ik heb hier twee variaties van gezien. Bij de ene workshop moest ik een icoon tekenen op een Post-it die goed bij me pastte en vervolgens uitleggen waarom ik hiervoor had gekozen.

Een andere manier was dat je je werk moest uittekenen. Dus je mocht meer dan een icoon tekenen. Met nog wel de beperking van de kleine Post-it. Dus je moest het simpel houden.

Wat het extra interessant en leuk maakte is dat anderen moesten uitleggen wat ze op het papiertje zagen. Zo voorkom je dat mensen lange verhalen over zichzelf vertellen, maar kom je tot de kern. Een voorbeeld van de tekeningetjes zie je in hieronder.


Je naam uitschrijven per letter

Tijdens een schrijfworkshop combineerden ze een schrijfoefening met een voorstelronde. Je moest je voor- en achternaam verticaal opschrijven. Vervolgens per letter een woord of zin schrijven over jezelf. Daarna lazen we het aan elkaar voor. Ook dit is een vorm die erg prettig is omdat je niet anders kan dan het beknopt houden.

Een vraag beantwoorden

Je kunt mensen ook een vraag laten beantwoorden. Het leukst is om dit dan te doen rondom het thema van het evenement. Tijdens een bijeenkomst laatst combineerden ze dit met iets ludieks. Ze zette de muziek aan en we moesten dansen tot de muziek stopte. Op dat moment stap je op de dichtsbijzijnde persoon af en beantwoord je om de beurt de vraag.

Het enige nadeel van deze vorm is dat ik ontzettend overvallen werd door het plotseling te moeten dansen. Dit is niet voor iedereen en voor elk moment weggelegd, maar dit idee is over het algemeen wel geschikt voor personeelsfeesten of een borrel aan het eind van de dag!

Er zijn nog veel meer ideeën te verzinnen. Afhankelijk van het type evenement, de bezoekers en het doel van het netwerken. Wil je dat ik erover mee denk? Laat het me weten of stel je vraag in onze Facebook-groep.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Win een selfie-beeldje van Momentize

Een paar maanden geleden verscheen er een nieuw bedrijf (Momentize) dat 3D-geprinte selfie poppetjes maakt, oftwel een Shapie. Ik heb leuk nieuws: je kunt er een winnen!

Lees verder
Bedrukte groente en fruit

Opvallen met je merk? Bestel bedrukte groente en fruit

De laatste tijd schreven we over snoepgoed die je kunt laten bedrukken. Als je liever iets gezonders uitdeelt; kies dan voor bedrukte groente en fruit!

Lees verder
Zomerse goodies zoals drijvende glazen

5 Verrassende zomerse goodies om mee te chillen

Deze goodies kun je inzetten als eventstyling of gebruiken als giveaway. Ik werd geïnspireerd door deze warme Nederlandse zomer.

Lees verder

Een reactie plaatsen