Terugblik evenement met video

4 manieren om terug te blikken op je evenement

14 juli 2015

Hoe blik jij terug op een evenement? Doe meer dan de foto’s en slides delen. Lees 4 creatieve manieren hoe je dit kunt doen. 

Wie EventGoodies langer volgt weet dat ik regelmatig schrijf over het hergebruiken van goede content. Dit keer een aantal voorbeelden van hoe je de content op een leuke manier kan verwerken, zodat je samen met de bezoekers of juist mensen die het gemist hebben, kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Maak video’s

Zorg dat er een cameraman verslag legt van de dag. Vooral als je een kennisdelingsevenement organiseert. Zo kun je de presentaties ook met beeld en geluid opnieuw onder de aandacht brengen. Als er veel sessies waren, kun je de video’s zelfs gedurende de weken na het evenement een voor een publiceren. Zo houd je de aandacht extra lang vast.

Maak een mindmap

Op een evenement wordt er vaak veel kennis gedeeld. Niet iedereen hoort of onthoud wat er gezegd wordt. Door middel van live mindmaps maken kun je meer uit evenementen halen. Dit kun je zelf doen of je huurt bijvoorbeeld een partij als Connections of Minds in. Zij houden het niet alleen de beste punten van zo’n dag voor je bij, ze hebben een systeem waarbij ze dat handig in een overzicht kunnen verwerken.

mindmap

Laat een illustratie maken

Een mindmap is leuk, een getekende mindmap is nog leuker en sprekender! Laat je mindmap door een illustrator laat maken. Dit is vooral voor de aanwezigen een handige manier om terug te lezen wat er allemaal besproken is op zo’n dag.

Getekend Verslag

Magazine

Op elk evenement loopt er meestal wel een fotograaf. Hoe leuk is het om niet alleen foto’s te delen de dag na het evement, maar ook interviews met sprekers en aanwezigen? En dan ook nog eens in de vorm van een digitaal magazine! Ook hiervoor kun je mensen inhuren die zowel de fotografie, interviews als de opmaak van het magazine verzorgen.

Magazine on the spot

Hoe pak jij dat aan als organisator? Zijn er nog andere leuke ideeën waarmee je kunt terugblikken? Laat je reactie hieronder achter.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Laat bezoekers kunst maken op een LCD graffiti wall

Ben je op zoek naar een high tech eyecatcher die ook nog eens voor interactie zorgt? Met de LCD graffiti wall laat je je bezoekers hun eigen kunstwerk maken. 

Lees verder
Selfie stick voor fotomarketing

Fotomarketing met een selfie stick

Je wilt wel fotomarketing inzetten op je evenement maar geen fotohokje. Wat dacht je van een selfie stick? Zo kun je proactief op bezoekers afstappen.

Lees verder
No wifi bankje

Bankje in een No Wifi Zone stimuleert gesprekken

Dit bankje in een ‘No Wifi Zone’ stimuleert mensen om met elkaar in gesprek te gaan. Ze worden immers niet afgeleid door hun telefoon.

Lees verder

2 gedachten over “4 manieren om terug te blikken op je evenement”

  1. Mooi overzicht! Onze ervaring is, dat het een goede voorbereiding kost om voorbij het niveau van ‘impressie filmpje’ te komen. Dan komt er echt inhoudelijke voorbereidingen bij kijken: tevoren scripts maken van te interviewen sprekers, deelnemers, een diepte interview met een expert uit het vak, die die dag niet erbij kon zijn, kan waarde toevoegen etc. Dan heb je echt ‘waarde’ voor de deelnemers laten ontstaan én voor degene die er niet bij konden zijn. Liefst een mix van geschreven worden, video en foto, dit kun je dan nog vaker gebruiken op verschillende social media. Echter, is het vaak een budget probleem om die gedegen journalist erbij te betrekken. Toch pleit ik ervoor: die sfeerbeelden van de dag met een lekkere beat….is dat het enige wat er overblijft? Nee toch?

  2. Dank voor je reactie. Je maakt niet zomaar even een filmpje inderdaad, er komt een en ander bij kijken.. Maar ik ken partijen die met weinig moeite toch spontaan iets leuks in elkaar kunnen zetten.

    Deze video is daar een mooi voorbeeld van https://vimeo.com/67815657

    Je kunt het natuurlijk zelf zo uitgebreid maken als je wilt.

Een reactie plaatsen