Pop up banners

Er is meer in het leven dan pop-up banners. 5 Alternatieven

4 juni 2018

Pop-up banners zie ik als een soort onkruid in de evenementenwereld. Zeker op stands zijn ze niet ideaal. Hoe roeien we ze uit? Ik deel 5 alternatieven.

Nadelen van pop-up banners

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken: pop-up banners vind ik vreselijke ondingen. Zeker als je het op een stand wilt inzetten heeft het nogal wat nadelen:

  • Het is zelden goed zichtbaar. Je wilt dat je banner en bijbehorende boodschap opvalt, dus wil je de banner vooraan zetten. Maar  dan staat het nogal in de weg. Bovendien komen mensen vaak van links- óf rechtsaanlopen. Niet van recht van voren. Dus een deel van de bezoekers ziet het niet goed.
  • De achterkant is lelijk, dus je bent beperkt in waar je de banner neerzet. Meestal verschuift het daarom naar achterin de stand, maar dan zien nog minder mensen je boodschap.
  • Het is vaak een reclamezuil waar niemand op zit te wachten. Het wordt vaak ingezet om een logo goed in beeld te brengen of om een boodschap onder de aandacht te brengen. Maar hoeveel mensen zitten er nou op te wachten om op een beurs jouw marketingboodschap te lezen? Het is geen uitvergrootte flyer 🙂 . Je marketingboodschap kun je op veel effectievere manieren overbrengen en je logo ook.

Het meest gekke vind ik nog dat ze nog steeds overal blijven opduiken. Net onkruid. En dat terwijl er zoveel alternatieven zijn. Die niet per se veel duurder of ingewikkelder zijn om te bestellen. Maar wel mooier en effectiever. Ik zet 5 alternatieven op een rij.

Bedrukte doek

Iets wat het meest dichtbij een pop-up banner komt is een bedrukte doek. Het idee is hetzelfde, de afmetingen kunnen vergelijkbaar zijn. Maar het grote verschil is dat het er net wat gelikter en strakker eruit ziet.

Beeldscherm

Kun je je pop-up banner niet gewoon vervangen voor een beeldscherm? Dat ziet er echt al veel beter uit. Het voordeel is dat je veel meer informatie kwijt kan als je het als een soort slideshow neerzet, je kunt videobeelden kwijt én je kunt ter plekke een boodschap aanpassen of toevoegen als dat nodig blijkt te zijn.

Triablock

Wil je toch iets anders dan een beeldscherm, dan is de Triablock een mooi alternatief voor de pop-up banner. Het is qua vorm een eyecatcher en rondom te bedrukken.

Pop-up banner alternatief: de Triablock

Opblaasbare zuil

Ook de opblaasbare zuil is een prima alternatief. Dit ziet er strakker uit dan een banner en is tevens rondom te bedrukken. Je kunt het verlichten, dus het is ook inzetbaar op een feest bijvoorbeeld.

Opblaasbare pilaar

Bedrukt meubilair

Als je een banner inzet om je logo zichtbaar te maken, dan zijn er veel andere manieren voor. Je kunt het logo in de stand verwerken zoals op de wanden of op het meubilair. Je bent voor meubilair natuurlijk wat meer kwijt dan een banner en het is wat lastiger verplaatsen. Maar het gaat langer mee en het is een mooie eyecatcher. En tussen de evenementen door kan het meubilair een plekje krijgen op kantoor.

bedrukte bank

Heb jij nog leuke aanvullingen? En ik ben ook benieuwd of ik nou de enige ben met een allergie voor pop-up banners 🙂

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Handgemaakte bordjes
Gadgets & Producten

Vlog: Handgemaakte tekstbordjes in unieke stijl

Op de markt in Almere kwam ik Henry tegen, een sign maker. Hij maakt op locatie reclameborden voor marktkramen. Je kunt hem ook inzetten op je evenement.

Lees verder
Gadgets & Producten

Guesterly: een smoelenboek voor je evenement

Maak een mooie smoelenboek met informatie over de bezoekers van jouw evenement om het netwerken te bevorderen. 

Lees verder
Entertainment

Haal meer uit je evenement door live radio in te zetten

Leg je evenement vast met live radio en creëer een serie aan podcasts voor naderhand.

Lees verder

1 gedachte over “Er is meer in het leven dan pop-up banners. 5 Alternatieven”

  1. Gelukkig is er veel meer dan Roll-Up banners. Als we eerst even terug gaan naar deze banners zelf: de Expolinc Roll-Ups staan wel altijd recht en de prints laten nooit los. Daarnaast is er Magnet Frame. Dubbelzijdig, dus altijd een mooie achterkant en eenvoudig de prints te plaatsen of wisselen.

Een reactie plaatsen