Creatieve badges

5 Creatieve en nuttige badges

6 februari 2018

Wil je het dit jaar eens anders doen met badges? Geen standaard naamkaartje, maar iets creatiefs en ook nog een nuttigs? Ik vond 5 voorbeelden om je te inspireren.

Badges maken waren voor mij altijd een van de minst leuke onderdelen van een evenement. Niet alleen omdat ik het zo’n gedoe vond om te maken, maar ik zag er zelden het nut van in. Bovendien waren ze meestal maar saai en slecht leesbaar. Dat moet toch beter kunnen, vroeg ik me altijd af. En dat kan gelukkig ook!

Geen naam, maar onderwerp

Een naam vermelden op een badge is vooral nuttig als de kans groot is dat bezoekers bekenden tegen komen. Kennen ze elkaar niet, dan stellen ze zich wel aan elkaar voor. Badges zijn een prima middel om het netwerken te stimuleren. Dus laat ze in plaats van hun naam het onderwerp opschrijven wat ze bezig houdt. En heel handig: het is gelijk een goede gespreksopener.

Badges buttons
Foto: Alesandra Dubin/BizBash

Notitieboekje als badge

Dit is ook een geweldig idee, van TEDx Groningen. Een notitieboekje als badge met een beschrijfbare cover. Zo kun heel duidelijk je naam opschrijven (of een onderwerp!). Het is multifunctioneel, want je kunt er ook al je notities in kwijt. In deze versie hebben ze ook het programma en andere relevante informatie in het boekje gedrukt.

Boekje met vouchers

Dit is ook een badge en boekje in één. Niet alleen heel mooi vormgeven, maar ook heel compleet. Naast het programma en praktische informatie, vind je in dit boekje ook vouchers voor hapjes en drankjes.

Badge als boekje met vouchers

Match vinden met je badge

Ook een heel gaaf idee: een puzzelstukje met de namen van jouw gasten erop. Geef ze als opdracht om hun match te vinden. Zo stimuleer je ze met iedereen even een praatje te maken.

Puzzel badge

Afscheurbare badges

Ik zag ook nog badges die je kunt afscheuren. Zo krijg je een soort badge en visitekaartje in één. De foto’s mag ik niet delen, dus vandaar alleen een linkje 🙂

In een eerder interview met Marga, spraken we ook over badges. Ze vertelde waar je op moet letten als je goede, nuttige badges wil maken. Bekijk het video-interview.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Gadgets & Producten

Zo houd je je hoofd koel als eventmanager

Als eventmanager breekt het zweet je weleens uit. Met deze gadget houd je je hoofd koel.

Lees verder
Gadgets & Producten

Trek de aandacht met deze eyecatchers van ijs

Staat er een evenement op de planning waarbij je nog op zoek bent naar een eyecatchers van ijs? Dan zijn onderstaande items misschien wel leuk om in te zetten! 

Lees verder
EventCanvas boek
Organisatie

Boekentip: Event Design Handbook

Een must-read voor iedereen die evenementen organiseert en dit naar een hoger plan wil tillen: het Event Design Handbook.

Lees verder

Een reactie plaatsen