Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Creatieve badges

5 Creatieve en nuttige badges

6 februari 2018

Wil je het dit jaar eens anders doen met badges? Geen standaard naamkaartje, maar iets creatiefs en ook nog een nuttigs? Ik vond 5 voorbeelden om je te inspireren.

Badges maken waren voor mij altijd een van de minst leuke onderdelen van een evenement. Niet alleen omdat ik het zo’n gedoe vond om te maken, maar ik zag er zelden het nut van in. Bovendien waren ze meestal maar saai en slecht leesbaar. Dat moet toch beter kunnen, vroeg ik me altijd af. En dat kan gelukkig ook!

Geen naam, maar onderwerp

Een naam vermelden op een badge is vooral nuttig als de kans groot is dat bezoekers bekenden tegen komen. Kennen ze elkaar niet, dan stellen ze zich wel aan elkaar voor. Badges zijn een prima middel om het netwerken te stimuleren. Dus laat ze in plaats van hun naam het onderwerp opschrijven wat ze bezig houdt. En heel handig: het is gelijk een goede gespreksopener.

Badges buttons
Foto: Alesandra Dubin/BizBash

Notitieboekje als badge

Dit is ook een geweldig idee, van TEDx Groningen. Een notitieboekje als badge met een beschrijfbare cover. Zo kun heel duidelijk je naam opschrijven (of een onderwerp!). Het is multifunctioneel, want je kunt er ook al je notities in kwijt. In deze versie hebben ze ook het programma en andere relevante informatie in het boekje gedrukt.

Boekje met vouchers

Dit is ook een badge en boekje in één. Niet alleen heel mooi vormgeven, maar ook heel compleet. Naast het programma en praktische informatie, vind je in dit boekje ook vouchers voor hapjes en drankjes.

Badge als boekje met vouchers

Match vinden met je badge

Ook een heel gaaf idee: een puzzelstukje met de namen van jouw gasten erop. Geef ze als opdracht om hun match te vinden. Zo stimuleer je ze met iedereen even een praatje te maken.

Puzzel badge

Afscheurbare badges

Ik zag ook nog badges die je kunt afscheuren. Zo krijg je een soort badge en visitekaartje in één. De foto’s mag ik niet delen, dus vandaar alleen een linkje 🙂

In een eerder interview met Marga, spraken we ook over badges. Ze vertelde waar je op moet letten als je goede, nuttige badges wil maken. Bekijk het video-interview.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Face mapping: de nieuwe trend in dans en muziek?

Met face mapping projecteer je de mooiste animaties op iemands gezicht. Zo creër je een spectaculaire optredens en shows.

Lees verder
De Wasman

Schonen handen dankzij de Wasman

Schone handen en een kort wasritueeltje, midden op een evenement. Dat kan met de mobiele wasbak van de Wasman.

Lees verder
Interactive mapping

The Map Docs doen onderzoek voor jou op evenementen

Dit idee heb je misschien al eens voorbij zien komen: een wand met vragen waar bezoekers met stickers hun mening kunnen geven. The Map Docs helpen je erbij!

Lees verder

Plaats een reactie