Originele uitnodiging

6 Originele uitnodigingen voor evenementen

5 januari 2015

De communicatie voor jouw evenement begint bij de uitnodigingen. Mocht je de mogelijkheid hebben om dit per post te doen, laat je dan inspireren door deze 6 originele voorbeelden.

Uitvouwbare uitnodiging

Deze uitnodiging was voor een evenement dat in het teken stond van data visualisatie. Dus dan maak je een visueel aantrekkelijke uitnodiging. Volgens mij vouwt iedereen zo’n uitnodiging wel even open. Dus de aandacht heb je in ieder geval te pakken hiermee.

In de blog die ik hier over schreef, vind je ook een filmpje dat ik de uitnodiging uitklap.

uitklapbare uitnodiging

Pop-up kubus

Het liefst wil je dat mensen jouw uitnodiging niet wegstoppen of zelfs weggooien, maar het in het zicht houden. Een goede manier hiervoor is een pop-up kubus. Zorg voor een slim ontwerp met informatie waardoor mensen de kubus echt bewaren en neerzetten.

Voor de mensen die de pop-up kubus nog niet kennen. Het leuke is dat het bij het verzenden plat is en zodra je het pakketje open doet klapt de kubus in elkaar. En voilà, daar heb je dan een leuke uitnodigingskubus!

Leuk voor borrels

Als je weinig budget hebt, maar toch iets aparts wilt doen, geef dan zelf een leuke twist aan de uitnodigingen. Met rode wijn, een wijnglas en (mat) papier ben je al een heel eind. Scan het eindresultaat in en ga aan de slag met het drukwerk, zoals ze hier hebben gedaan.

Ballonnen

Bij feestelijke aangelegenheden horen ballonnen. Breng mensen alvast in de stemming om een ballon als uitnodiging te maken. En hoe zorg je dat ze de ballon daadwerkelijk opblazen? Door de uitnodiging op de ballon te printen. Alleen door het op te blazen wordt het leesbaar.

Je kunt nog een stapje verder gaan door ze te vragen de ballon kapot te prikken en in de ballon de uitnodiging en eventueel confetti te doen. Je scheept mensen dan wel op met rommel, dus denk even goed na of dat geschikt is voor jouw doelgroep.

Verwerk een leuk item in je drukwerk

Heb je een leuk thema op je evenement of iets leuks wat je wilt uitdelen? Stuur het op per post en verwerk het item in je drukwerk. Zoals het voorbeeld met de cocktailprikker hieronder. Deze kreeg ik opgestuurd van Oseven als uitnodiging voor een borrel.

Uitnodiging met weggever

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Verschil sfeervideo en vlog

Het verschil tussen sfeervideo’s en een vlog

Wat is eigenlijk het verschil tussen een sfeervideo en een vlog? En wanneer kies je voor welke vorm? Daar krijg je in deze blog antwoord op.

Lees verder
XL producten als eyecatcher

Bigger is better: val op met uitvergrootte producten

Opvallen kun je soms heel eenvoudig doen. Bijvoorbeeld door een item enorm uit te vergroten. Zoals een lamp of een bank. Of letters!

Lees verder
Same Height Shoes feest

Iedereen is even lang met deze ‘same height shoes’

Met deze schoenen is iedereen even lang. Zo kunnen je eventbezoekers elkaar recht in de ogen aankijken. Het ziet er grappig uit, maar het is best een bijzonder idee!

Lees verder

3 gedachten over “6 Originele uitnodigingen voor evenementen”

  1. Beste … Ik zou graag de ballonnen met op druk willen bestellen naar waar kan ik dat doen ik hoop dat u mij informatie kan geven mvg anita hiemstra

Plaats een reactie