6 Originele uitnodigingen voor evenementen

5 januari 2015

De communicatie voor jouw evenement begint bij de uitnodigingen. Mocht je de mogelijkheid hebben om dit per post te doen, laat je dan inspireren door deze 6 originele voorbeelden.

Vliegtickets

Organiseer je een evenement dat een relatie heeft met vliegen? Stuur een uitnodiging in de vorm van vliegtickets. Het liefst gepersonaliseerd natuurlijk! Smart heeft dit eerder gedaan. Op deze site vind je meer foto’s ter inspiratie.

249

Pop-up kubus

Het liefst wil je dat mensen jouw uitnodiging niet wegstoppen of zelfs weggooien, maar het in het zicht houden. Een goede manier hiervoor is een pop-up kubus. Zorg voor een slim ontwerp met informatie waardoor mensen de kubus echt bewaren en neerzetten.

Voor de mensen die de pop-up kubus nog niet kennen. Het leuke is dat het bij het verzenden plat is en zodra je het pakketje open doet klapt de kubus in elkaar. En voilà, daar heb je dan een leuke uitnodigingskubus!

Leuk voor borrels

Als je weinig budget hebt, maar toch iets aparts wilt doen, geef dan zelf een leuke twist aan de uitnodigingen. Met rode wijn, een wijnglas en (mat) papier ben je al een heel eind. Scan het eindresultaat in en ga aan de slag met het drukwerk, zoals ze hier hebben gedaan.

Uitnodiging borrel met wijnvlek

Of maak een schuifkaart, waarbij het lijkt alsof het glas leegloopt wanneer men de kaart uit de envelop haalt. Ook dit is relatief eenvoudig te maken en hoeft niet duur te zijn.

Ballonnen

Bij feestelijke aangelegenheden horen ballonnen. Breng mensen alvast in de stemming om een ballon als uitnodiging te maken. En hoe zorg je dat ze de ballon daadwerkelijk opblazen? Door de uitnodiging op de ballon te printen. Alleen door het op te blazen wordt het leesbaar.

Je kunt nog een stapje verder gaan door ze te vragen de ballon kapot te prikken en in de ballon de uitnodiging en eventueel confetti te doen. Je scheept mensen dan wel op met rommel, dus denk even goed na of dat geschikt is voor jouw doelgroep.

Verwerk een leuk item in je drukwerk

Heb je een leuk thema op je evenement of iets leuks wat je wilt uitdelen? Stuur het op per post en verwerk het item in je drukwerk. Zoals het voorbeeld met de cocktailprikker hieronder. Deze kreeg ik opgestuurd van Oseven als uitnodiging voor een borrel.

Uitnodiging met weggever

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Goodiebag cadeautafel
Organisatie

Geen goodiebag maar een cadeautafel

Vorige week was ik bij het 35-jarig jubileumfeest van Aristo in Amsterdam. Een leuke avond waarbij één onderdeel eruit sprong: er was een goodiekamer! 

Lees verder
Jelly kunst
Eten & Drinken

Het bestaat! Eetbare jelly kunst

Design is een veelgehoord topic in de mode- en interieurbranche. Toch wordt steeds vaker ook eten en drinken op deze manier gepresenteerd. Wat dacht je van eetbare jelly kunst?

Lees verder
Bedrukte t-shirts
Organisatie

Bedrukte t-shirts voor de crew: 5 creatieve voorbeelden

Meestal zie ik alleen een logo op een shirt of polo staan als ik op een evenement rondloop. Zonde! Doe er wat leuks mee, zodat mensen een reden hebben om de crew of sprekers aan te spreken op een beurs of congres. Ik laat je 5 creatieve voorbeelden zien.

Lees verder

3 gedachten over “6 Originele uitnodigingen voor evenementen”

  1. Beste … Ik zou graag de ballonnen met op druk willen bestellen naar waar kan ik dat doen ik hoop dat u mij informatie kan geven mvg anita hiemstra

Een reactie plaatsen