Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

afstand verkleinen directeur

Afstand verkleinen? Laat de directeur koffie inschenken

20 juni 2019

Organiseer je een bijeenkomst met als doel de samenwerking tussen medewerkers en de directie te verkleinen? Laat de directeur de koffie zelf eens inschenken!

Gelijkwaardig deelnemen aan activiteiten

Enige tijd geleden was ik betrokken bij een bijeenkomst waarbij het doel was om een goede start te geven aan de samenwerking tussen de ondernemingsraden en de directie. Ik kwam er alleen tijdens de voorbereidingen achter dat er een afstand was tussen de directie en de medewerkers. Dat was een probleem voor de doelstellingen van de dag. Als medewerkers de afstand tijdens de bijeenkomst namelijk ook zo ervaren, dan ontstaat het risico dat mensen niet gelijkwaardig aan de activiteiten deelnemen. Dus het was zaak deze afstand zo snel mogelijk te dichtten.

Zo hebben we dat aangepakt

We drie dingen bedacht om de afstand te verkleinen en de directie gelijkwaardig met de medewerkers te laten zijn:

  • de directie komt in vrijetijdskleding naar de bijeenkomst,
  • de directrice bemant de ontvangstbalie,
  • en de rest van de directie brengt de koffie en thee rond.

Wat levert zo’n aanpak op?

Het imago van de ‘ivoren toren directie’ verdwijnt als iemand uit de directie je jas aanneemt of je koffie inschenkt. Je krijgt hierdoor direct een andere connectie en relatie. We hebben met onze aanpak vooral gefocust op de start van de dag. We merkten dat de dag daardoor meteen goed en gemoedelijk begon. En dat kwam weer ten goede voor de rest van de dag. Dus als je iets organiseert voor het personeel en wil je de afstand tussen de directie en medewerkers verkleinen. De directie de koffie laten inschenken zou zomaar kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Introverte eventbezoekers

Houd jij al rekening met introverte eventbezoekers?

Een derde tot de helft van de mensen is introvert. Dus ook een groot deel van jouw eventbezoekers. Zo zorg je dat zij ook veel uit een evenement halen!

Lees verder
appels bedrukken

Appels bedrukken met jouw merk

Weer eens wat anders dan pennen, flesjes water of pepermuntjes: laat appels bedrukken. Ook een leuke weggever en nog gezond ook! 

Lees verder

Interview: de nog onbenutte kansen van registratietools

Er zijn veel soorten registratietools waar je tickets kan verkopen. Welke kies je en benut je wel alle kansen die er zijn? Ik ga in gesprek met Carmen Ferrari van Eventbrite en zij geeft een aantal goede tips.

Lees verder

Plaats een reactie