De Belbutlers

De Belbutlers verbinden bezoekers op netwerkborrels

28 december 2018

Op een netwerkborrel zijn mensen geneigd om met bekenden bij te praten. De Belbutlers brengen juist twee onbekenden met elkaar in contact en zorgen dat het gesprek op gang komt.

Ik had ze een paar jaar geleden al eens gezien, maar onlangs eens goed gekeken hoe het in zijn werk gaat. Ze waren aanwezig tijdens het jubileumfeest van Aristo en ik was daar goodies aan het spotten. De Belbutlers liepen daar rond en ik keek mee.

Telefonisch en fysiek verbinden

Er lopen twee butlers rond met een ouderwetse telefoon op een dienblad. Beide butlers spreken, ieder op een andere plek in de ruimte, een persoon aan. De ene persoon krijgt de hoorn aangereikt, terwijl intussen de telefoon bij de andere butler over gaat. De twee mensen maken telefonisch een kort praatje, terwijl de butlers hen bij elkaar brengt voor een echte ontmoeting. De butlers helpen eventueel het gesprek op gang te brengen en gaan vervolgens weer verder. Op zoek naar de volgende twee mensen om met elkaar verbinden.

Ze selecteren willekeurig twee personen. Zo kom je dus met iemand in contact die je anders niet zo gauw had aangesproken. Een mooi hulpmiddel voor netwerkborrels. Zeker als mensen met elkaar verbinden een belangrijk doel is van je evenement!

Kijk voor meer informatie op livecommunicatie.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Creatieve badges
Organisatie

5 Creatieve en nuttige badges

Wil je het dit jaar eens anders doen met badges? Geen standaard naamkaartje, maar iets creatiefs en ook nog een nuttigs? Ik vond 5 voorbeelden om je te inspireren.

Lees verder
Organisatie

Zo voer je de eventbeleving tot in de puntjes uit

Hoe zorg je voor een goede eventbeleving, zelfs bij de onvermijdelijke en onaantrekkelijke elementen van een evenement? Zoals de toiletten, het afval en hekwerken. Negeer het niet, maar besteed er juist meer aandacht aan! 

Lees verder
Touchscreen marketing als beursstopper
Organisatie

Touchscreen marketing als beursstopper

Hoe zorg je dat mensen je beurs niet voorbijlopen? Een van de manieren is door touchscreen marketing in te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de aanpak van Mora op Horecava vorig jaar.

Lees verder

Een reactie plaatsen