Bijen redden als bedrijf

Bijen redden op kantoor

8 april 2019

Het is geen event goodie, maar ik moet dit delen. Je kunt helpen om bijen te redden. Simpelweg door een plug & play bijenkast op het dak van je kantoor te plaatsen!

Sinds kort ben ik columnist bij Blikopener op Radio Aalsmeer. Een radioprogramma over innovaties. Een van de andere columnisten vertelde over Imkerij de Bijzaak.

Zoals je misschien weet zijn bijen aan het verdwijnen. Ook in Nederland neemt de bijensterfte toe. En we zijn afhankelijk van deze kleine beestjes. Ik zal niet uitwijden over het hoe en waarom (Google is your friend). Waar ik het wél over wil hebben is wat jij eraan kan doen!

Een bijenkast op het dak

Je kunt namelijk een bijenkast op het dak van je kantoor laten zetten. Of attendeer je contactpersoon bij een eventlocatie hierop. Zoals de Bijzaak zelf mooi zegt kunnen we dankzij hun plug & play bijenkast op een laagdrempelige manier vastgoed inzetten om een steentje bij te dragen aan de lokale biodiversiteit. 

Het enige wat je hoeft te doen is je dak aan te bieden. De Bijzaak doet de rest. Dus het plaatsen en inspecteren of alles goed gaat.

Je krijgt er honing voor terug

Het leuke is dat je er meer aan over houdt dan een goed gevoel. De overtollige honing is voor eigen gebruik. Je kunt het gebruiken in de bedrijfskantine, weggeven in het kerstpakket of als relatiegeschenk.

Ik vind het een prachtig initiatief! Het is dat ik geen eigen kantoor heb, anders had ik het wel geweten. Heb jij ook geen eigen kantoor? Spread the word!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Jelly kunst

Het bestaat! Eetbare jelly kunst

Design is een veelgehoord topic in de mode- en interieurbranche. Toch wordt steeds vaker ook eten en drinken op deze manier gepresenteerd. Wat dacht je van eetbare jelly kunst?

Lees verder
Toiletjuffrouw act

Rotterdamse zussen Bep & Toos entertainen toiletbezoekers

Op zoek naar wat gezelligheid rondom de toiletten? De toiletjuffrouw act Bep & Toos entertainen én houden de boel lekker schoon!

Lees verder
TryLikes op Opening Minds

Toffe goodies gespot bij Opening Minds

Onlangs bezocht ik het evenement Opening Minds. Ik schreef over de tips die ik daar hoorde. Maar ik kwam er onverwachts ook hele leuke goodies tegen. Daarom een extra blog!

Lees verder

Een reactie plaatsen