Bijen redden als bedrijf

Bijen redden op kantoor

8 april 2019

Het is geen event goodie, maar ik moet dit delen. Je kunt helpen om bijen te redden. Simpelweg door een plug & play bijenkast op het dak van je kantoor te plaatsen!

Sinds kort ben ik columnist bij Blikopener op Radio Aalsmeer. Een radioprogramma over innovaties. Een van de andere columnisten vertelde over Imkerij de Bijzaak.

Zoals je misschien weet zijn bijen aan het verdwijnen. Ook in Nederland neemt de bijensterfte toe. En we zijn afhankelijk van deze kleine beestjes. Ik zal niet uitwijden over het hoe en waarom (Google is your friend). Waar ik het wél over wil hebben is wat jij eraan kan doen!

Een bijenkast op het dak

Je kunt namelijk een bijenkast op het dak van je kantoor laten zetten. Of attendeer je contactpersoon bij een eventlocatie hierop. Zoals de Bijzaak zelf mooi zegt kunnen we dankzij hun plug & play bijenkast op een laagdrempelige manier vastgoed inzetten om een steentje bij te dragen aan de lokale biodiversiteit. 

Het enige wat je hoeft te doen is je dak aan te bieden. De Bijzaak doet de rest. Dus het plaatsen en inspecteren of alles goed gaat.

Je krijgt er honing voor terug

Het leuke is dat je er meer aan over houdt dan een goed gevoel. De overtollige honing is voor eigen gebruik. Je kunt het gebruiken in de bedrijfskantine, weggeven in het kerstpakket of als relatiegeschenk.

Ik vind het een prachtig initiatief! Het is dat ik geen eigen kantoor heb, anders had ik het wel geweten. Heb jij ook geen eigen kantoor? Spread the word!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Karaoke caravan

Vier een groot karaokefeest in een kleine caravan

Wil je een gezellig karaokefeest vieren op locatie? Deze kleine karaokebar is een omgebouwde caravan. Helemaal in de sfeer van een typische Amsterdamse, bruine kroeg.

Lees verder

Opvallende speakers voor borrels of feesten – Deel 2

Je kunt een eenvoudige, zwarte speaker neerzetten op een borrel óf kiezen voor iets unieks en opvallends. We hebben weer 3 toffe speakers voor je gevonden. Geschikt voor kleinere bijeenkomsten.

Lees verder
Teambuilding ideeën

3 Originele ideeën voor teambuilding

Staat er een teambuildingdag op de planning en wil je iets origineels organiseren? In deze blog geef ik je 3 teambuilding ideeën. 

Lees verder

Plaats een reactie