Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Communicatie als er iets misgaat op je evenement

Wat doe je als er iets misgaat op je evenement?

18 april 2019

Er gaat altijd wel iets mis op een evenement. Wat doe je dan? Communiceer je dit wel of juist niet?

Hoe goed je je ook voorbereid, er gaat altijd wel iets niet volgens plan. De techniek die niet mee werkt, een NS-storing waardoor de helft van de deelnemers veel te laat is of een spreker die bij binnenkomst tegen een glazen deur aanloopt (en naar het ziekenhuis moet worden afgevoerd).

Ik maak bijna bij elk congres wel weer iets nieuws mee wat er blijkbaar óók nog mis kan gaan.

Je hoeft niet alles te delen

Vaak wordt mij gevraagd het met de zaal te delen als er iets misgaat omdat ik de dagvoorzitter ben. Ik ben echter van mening dat je echt niet álles hoeft te melden: meld alleen wat relevant is voor de deelnemers. Wanneer ze merken dat er iets mis gaat en dit onrust kan veroorzaken of wanneer het programma wijzigt.

Voorbeelden om iets wél te communiceren:

  • Zijn er verbouwingen in of rond het pand en heb je geluidsoverlast? Meld dit, want bezoekers hebben hier ook last van. Vertel daarbij vooral hoe je het gaat oplossen.
  • Komt er een spreker die op het programma stond niet opdagen? Dan deel je dit natuurlijk wel en vertel je hoe je het programma aanpast.
  • Begin je iets later vanwege problemen met het OV? Laat dit absoluut weten aan het publiek. Vertel ook hoe laat je dan wel gaat beginnen en wat dit betekent voor de rest van het programma.

In deze gevallen zou ik het juist niet delen met het publiek:

  • Staat er een compleet andere lunch klaar dan die je besteld had? Vervelend, maar de meeste deelnemers zullen er niets van merken. Deel dit dus niet.
  • Had je een onaangekondigde spreker of verrassingsact die niet komt opdagen? Zeg dan niets. Als je zegt dat je iets had, maar dat het niet door gaat, vragen mensen zich alleen maar af wat ze gemist hebben.
  • Had die spreker een fantastisch leuk filmpje, maar je krijgt de techniek niet werkend? Haal het filmpje uit het verhaal en zorg dat de spreker er ook niets over zegt. Het is heel vervelend om in het publiek te zitten en te horen, “ik had hier iets heel leuks, maar…….”. Het voegt bovendien niets toe.

Wat is er bij jou wel eens flink misgegaan en hoe heb je dat opgepakt?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Mobiel theater De Klaagmuur geeft live commentaar

Deze twee oude mannetjes geven live commentaar en brengen daarmee een glimlach op het gezicht van jouw eventbezoeker.

Lees verder
Mobiele escape room

Een teambuildings spel voor grote groepen

Op zoek naar iets gaafs voor een teambuildingsdag met een grote groep? De Toolbox Experience kun je spelen op elke locatie tot wel 1.000 personen. Een spel dat spannend blijft voor elke deelnemer tot het eind.

Lees verder
Beurswand

Inspiratie: interactie met beursbezoekers

Laat je inspireren door dit slimme ontwerp waarbij beursbezoekers hun mening uitte door een touw te spannen aan een muur.

Lees verder

Plaats een reactie