Creatieve workshops

Samen kunst maken tijdens deze creatieve workshops

23 augustus 2018

Ben je op zoek naar een leuk onderdeel op je evenement? Of naar een leuke workshop voor met je team? Wij kwamen wat leuke ideeën tegen waarbij creativiteit en kunst maken centraal staat.

Kunstwerkjes maken van klei

Ik denk dat de meeste van ons in geen tijden klei hebben aangeraakt. Met deze workshop van Kleiduifjes kun je je gasten of medewerkers weer even lekker wat moois in elkaar kneden. Lekker freubelen!

Het leukste is dat je ze niet zomaar iets vraagt te maken, maar ze een bepaald thema meegeeft. Zo kun je mensen op een creatieve manier waardevolle input laten geven. Of laat ze gewoon een mascotte of gelukwens maken, ook leuk!

Workshop klei

De aanwezige kunstenaars maken de beelden live af tot een kunstwerkje. Na het afbakken en glazuren kun je de kunstwerkjes laten onthullen of tentoonstellen op kantoor.

Kunst maken met eten

Onder begeleiding van de Creative Chef, waar we weleens eerder over geschreven hebben, kun je met een groepje kunst maken van eten. Ieder pakt een bijzonder vorm schaaltje en maakt deze op tot een waar kunstwerkje op zichzelf. Alle schaaltjes tezamen komen op 1 plaat en de Creative Chef maakt het af en fotografeert dat van boven. Hij vertelt erover in onderstaande video (vanaf 0:50).

Muzikale kunstwerkjes

Wil je iets minder met handwerk doen en meer met muziek? We schreven in een eerdere blog over muzikale workshops over Company Hit. Daar kun je een gezamenlijk een dance nummer maken. Ook een vorm van kunst natuurlijk!

Company Hit

Ben jij nog een leuke workshop tegengekomen waar deelnemers zich van hun creatieve kant laten zien? Deel het in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Inschuifbare meubels

Ruimte besparen met inschuifbare meubels

Meubels nemen veel ruimte in. Maar de designmeubels van Modubilo niet. De platte onderdelen schuif je zo in elkaar tot tafels en stoelen.

Lees verder
Actief deelnemen aan een evenement

Van toeschouwers naar deelnemers

Hoe zorg je dat jouw publiek écht deelnemen aan je evenement? Er is meer mogelijk dan een Q&A na een presentatie. Ik bezocht de workshop Interaction Design en deel de belangrijkste tips!

Lees verder
Festivalchair met vraag

De FestivalChair als kruk, wand en om input te vragen

Je kent de kartonnen krukjes van FestivalChairs waarschijnlijk wel. Tijdens het Congrestival van Utrecht Marketing werden ze op een slimme manier ingezet.

Lees verder

Een reactie plaatsen