Festivalchair met vraag

De FestivalChair als kruk, wand en om input te vragen

15 december 2017

Je kent de kartonnen krukjes van FestivalChairs waarschijnlijk wel. Tijdens het Congrestival van Utrecht Marketing werden ze op een slimme manier ingezet.

Multifunctioneel krukje

Het Congrestival ‘Verrassend Verbindend’ werd gehouden in het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Een grote, lege ruimte, die de organisatie zelf nog moest aankleden. Zij besloten dat te doen met de Festivalchair. Met een krukje voor zo’n 250 bezoekers en nog een aantal krukjes als achterwand, kleurde de ruimte al aardig op.

Congrestival met Festivalchairs

Eigenlijk was dat nog niet eens de aanleiding om de krukjes in te zetten, vertelde Merel van der Ham me. Zij was een van de organisatoren van dit evenement. De sfeer moest los en informeel zijn. Het heet niet voor niets Congrestival. Het plenaire gedeelde werd in het midden van de ruimte gegeven. Vervolgens splitste de groep zich op voor de subsessies. Bezoekers waren dankzij de krukjes flexibel en konden zelf kiezen waar ze gingen zitten. Geen standaard theateropstellingen dus!

Input geven

Wat me nog het meest aansprak, toen ik hierover hoorde, was dat er op de krukjes een vraag vermeld stond. Bezoekers konden deze beantwoorden en had te maken met de presentatie van Omdenken.

Beschrijfbaar krukje, Congrestival

Het deed me ook denken aan een van de 3 factoren om mensen in beweging te krijgen, waar Ruben me laatst over vertelde in een interview. Je kunt mensen aan het begin van je evenement bijvoorbeeld vragen wat ze op jouw evenement willen bereiken. Als je ze dit op hun krukje laat schrijven, dan houden ze dat in gedachten gedurende dag. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een subsessie of bij het stellen van een vraag aan een spreker.

Ik vond het in ieder geval een mooi en inspirerend idee. Bekijk hier meer foto’s van het Congrestival. Of kijk voor meer informatie over de FestivalChair op festivalchairs.com.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met FestivalChairs. Meer informatie vind je in onze disclaimer

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Jelly kunst

Het bestaat! Eetbare jelly kunst

Design is een veelgehoord topic in de mode- en interieurbranche. Toch wordt steeds vaker ook eten en drinken op deze manier gepresenteerd. Wat dacht je van eetbare jelly kunst?

Lees verder

Laat het publiek bepalen hoelang een spreker op het podium staat

Wat doe je als een spreker totaal niet aansluit bij het publiek of juist wel en ze graag meer willen horen? Laat het publiek zelf bepalen hoeveel spreektijd iemand krijgt!

Lees verder
Tafelvoetbal als winactie

Topspeed Kicker: aandachtstrekker voor op de beurs

Een leuke aandachtstrekker voor op je stand: een tafelvoetbalspel voor één persoon. Met als doel zo snel mogelijk of zo precies mogelijk in het doel te schieten.

Lees verder

Een reactie plaatsen