Kletskassa op netwerkborrels

De Kletskassa op netwerkborrels

22 juli 2019

Onlangs is er een Kletskassa geopend bij een supermarkt. Een plekje waar klanten even rustig een praatje mogen maken. Zoiets lijkt me ook nuttig voor netwerkborrels.

Laatst las ik dat bij de Jumbo in Vlijmen er een Kletskassa geopend is. Een kassa waar je rustig even een praatje kan maken met de caissière. Een soort tegenhanger van de zelfscanner, waarbij je met niemand in contact komt en snel kan betalen. Dit idee is geweldig voor eenzame mensen en ik denk dat vooral ouderen hier gebruik van willen maken. Het doet me denken aan een idee waar ik zelf al een tijdje mee loop voor netwerkborrels.

Oog voor mensen die alleen staan

Dit idee is vooral interessant als je organisator verder niets faciliteert qua netwerkspellen. Je wijst een of meerdere mensen als een soort gastvrouw of -heer aan. En deze mensen gaan gericht een praatje maken met bezoekers die alleen staan. Vervolgens stelt de host de persoon voor aan een groepje mensen die in gesprek zijn, zodat degene aan kan sluiten en mee kan doen. Het doel van netwerken is natuurlijk in contact komen met elkaar, maar sommige mensen hebben daar een beetje hulp bij nodig. Zeker als het een bijeenkomst is waar veel mensen elkaar al kennen. Uiteraard moet je goed aftasten of een bezoeker er wel op zit te wachten en het eerst vragen of ze verder willen praten met andere bezoekers.

De hosts kunnen ook mensen aanspreken die duidelijk aan het zoeken zijn naar iets. En ze vragen of ze ergens bij kunnen helpen. Het is een soort verbinder die de mensen goed in de gaten houdt en zorgt dat iedereen zich op hun gemak voelt.

Wie gaat het doen?

Je vraagt je misschien wel gelijk af wie deze taak gaat oppakken? Idealiter doen de mensen dat die toch al op de vloer rondlopen, zoals de bediening, partymanager of beveiliger. Soms doen deze mensen dat van nature. Maar niet iedereen heeft er tijd of oog voor. Je zou het natuurlijk altijd kunnen vragen en zorgen dat ze betrokken worden bij de gastvrijheidsbriefing.

Het handigst is om iemand te vragen die assertief is en die veel van de aanwezigen kent. Zo kan de bezoeker nog beter gematcht worden aan iemand anders. Maar zonder de aanwezigen te kennen kom je ook een heel eind. Zeker als de dag vordert en de host een paar mensen heeft gesproken. Ik heb dit zelf ook weleens gedaan, tussen de bedrijven door in mijn rol als eventplanner door en dat ging best goed!

Veel voordelen

Het is even een extra investering die je doet, qua tijd vooral, maar het heeft ook veel voordelen. Het netwerken is nu ook interessanter voor de wat verlegen mensen. Ik vind dit ook de ultieme vorm van gastvrijheid als er iemand op je afstapt, omdat je zoekend rondkijkt. De bezoeker gaat waarschijnlijk nog tevredener en enthousiast er naar huis. En de kans dat hij of zij terugkomt is nog groter!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

escape room op kantoor

Organiseer een escape room bij jou op kantoor

Een escape room organiseren bij jou op kantoor? En ook nog eens een boodschap overbrengen? Dat kan met een op maat gemaakte escape ervaring door Escape2Change.

Lees verder
Pumps taart

Pumps en tassen in de stijl van taartjes

Pumps in de stijl van chocoladetaart of kersenvlaai. Een geweldige finishing touch voor de hostessen van jouw evenement.

Lees verder

Volg jij je bezoekers wel goed op na een evenement?

Je hebt een succesvolle evenement georganiseerd en alle bezoekers waren laaiend enthousiast. Je imponeerde ze met het programma, de audiovisuele hoogstandjes en de originele giveaways… Maar hoe zorg je dat je bezoekers je niet vergeten en je top-of-mind blijft? Met deze tips draai je je hand er niet meer voor om. 

Lees verder

Een reactie plaatsen