Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

debat als werkvorm

Mensen dichter bij elkaar brengen doe je niet met een debat

18 juli 2019

Een debat is een interessante werkvorm voor een evenement. Maar niet als je mensen bij elkaar wilt brengen. In deze blog lees je waarom.

Rondom verkiezingen merk ik dat debatten een stuk populairder worden als werkvorm voor bijeenkomsten. Dat klinkt logisch en kan een prima methode zijn, maar vaak past het helemaal niet bij het doel van een evenement.

Waarom werkt het niet altijd?

Bij een debat reageren mensen op een stelling. Je hebt dan uiteraard mensen die voor en tegen zijn. Het doel is dat zij met argumenten komen om de ander te overtuigen. Dat overtuigen gebeurt natuurlijk nooit en dat is heel logisch.

Als je namelijk iemand vraagt om met argumenten ergens voor te komen, gaat diegene steeds meer redenen bedenken waarom hij toch echt gelijk heeft. Diegene komt dus steeds vaster in zijn mening te zitten.

Debatten werken dus polariserend en dat is prima om de verschillen tussen politieke partijen duidelijk te maken, of twee kanten van een stelling te belichten. Het kan ook zeker gewoon leuk zijn.

Kies de juiste werkvorm

Als je een probleem wilt oplossen of mensen gezamenlijk iets wilt laten aanpakken, is een debat dus de verkeerde manier.

Laat mensen dan liever gezamenlijk brainstormen, een situatie uittekenen of stemmen met stickers. Dus laat de debatten vooral maar aan de politiek over en kies zelf voor een andere werkvorm.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Fontein huren met bar

Een bar en fontein in één

Een bar hoeft niet alleen te zijn om bezoekers van een drankje te voorzien. Het kan ook een eyecatcher zijn. Zoals de Fontijnbar.

Lees verder

Handige promotiestand voor elke locatie

Niet alle locaties zijn geschikt voor een stand. Gelukkig is er dan ook een trailer met ingebouwde tafels, stoelen en schermen, zodat je op elke locatie jouw merk of product kan laten zien. 

Lees verder
wifi zuil

Wifi-zuil waarmee gasten veilig kunnen internetten

We weten het allemaal wel: inloggen op een publiek netwerk is meestal onveilig. Met deze wifi-zuil kunnen jouw gasten een unieke code opvragen en veilig gebruik maken van internet.

Lees verder

Plaats een reactie