Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Vrouw zoekt inspiratie

Die tool kun je dus beter niet gebruiken

17 januari 2019

Je bezocht een evenement waar ze allerlei leuke tools inzetten. Dat wil jij natuurlijk ook voor jouw evenement. Maar zo’n tool kan juist averechts werken op jouw evenement. 

Dat wil ik ook!

Als dagvoorzitter denk ik ook mee over de invulling van het evenement. Soms vinden er dit soort gesprekjes plaats:

Klant: Op het vorige congres waar ik was hadden ze een app waar we polls konden beantwoorden. Zullen wij dat ook doen?
Ik: Is er dan ook iets dat we willen weten van de deelnemers?
Klant: Ehh, nee dat niet echt.

Of een ander voorbeeld:

Klant: Kunnen we in plaats van groepjes maken, mensen niet via de telefoon laten antwoorden? Dat zie je steeds vaker.
Ik: Dat kan zeker. Maar één van de doelen was om mensen te laten netwerken. Door deelnemers te laten samenwerken stimuleer je het netwerken. Antwoorden geven via je mobiel helpt daar niet bij.
Klant: Oh ja, dat is ook zo.

Gebruik dingen die passen bij jouw congres

Ik begrijp heel goed dat als je iets leuks hebt ervaren op een bijeenkomst je dat ook graag op je eigen bijeenkomst wilt toepassen. Dat het leuk was en werkte is omdat het paste bij die dag. Dat wil niet zeggen dat het ook geschikt is voor jouw bijeenkomst.

Wat kun je dan wel doen?

Pas dingen toe op je bijeenkomst omdat het past, niet omdat het ergens anders zo leuk was. Hier is geen gouden regel voor. Maar gebruik gewoon je gezond verstand en stel jezelf de vragen:

  • past het bij de doelgroep,
  • past wat ik wil doen bij de spreker(s),
  • past het bij het evenement,
  • en helpt het om de doelen van het evenement te behalen?

Mensen zomaar de vogeltjesdans laten doen als energizer is een vreselijk idee. Maar is er net een spreker geweest die verteld heeft over Matt die de hele wereld over reist om gekke dansjes te doen, dan kan een gek dansje doen met de deelnemers wel fantastisch leuk en logisch zijn.

Pas dus iets toe omdat het past, niet omdat je het ergens anders hebt gezien.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Je favoriete cocktail als ijsje!

Als eventmanager ben je praktisch ingesteld, maar je vind het ook leuk om je gasten te verrassen. En wat is er nu leuker om dingen met elkaar te combineren?

Lees verder
lamzac

Een zitzak in je broekzak

Dit is dus echt geweldig! Geen gedoe of gesleep meer met meubilair op je evenement, maar gewoon een opvouwbare zitzak die je vult met lucht en kan gebruiken als zitzak voor je gasten. Ik zie het al voor me als een chill out area op een indoor evenement of een festival!

Lees verder

Volg jij je bezoekers wel goed op na een evenement?

Je hebt een succesvolle evenement georganiseerd en alle bezoekers waren laaiend enthousiast. Je imponeerde ze met het programma, de audiovisuele hoogstandjes en de originele giveaways… Maar hoe zorg je dat je bezoekers je niet vergeten en je top-of-mind blijft? Met deze tips draai je je hand er niet meer voor om. 

Lees verder

Plaats een reactie