Drone show in Amsterdam

De eerste drone show in Nederland: wij waren erbij!

14 augustus 2018

Afgelopen weekend werd er voor het eerst een drone show gegeven in Nederland. Ik was er al nieuwsgierig naar na het zien van wat shows op Youtube. Hier moest ik natuurlijk bij zijn! 

Slechts een paar dagen van tevoren hoorde ik erover en ik moest en zou erheen gaan. Wel spannend of het überhaupt doorging, want met een beetje regen of wind werd de show afgelast. Vrijdags ging het daarom niet door, maar toen ik er op zaterdag was, gelukkig wel!

Ik besloot er niet te vloggen, maar er gewoon van te genieten. Vooral omdat ik niet verwachtte dat ik het met m’n cameraatje mooi vast kon leggen. Gelukkig waren er anderen die dat wel deden, zoals RTL Nieuws.

Bijzonder en uniek moment

Niet alleen het weer maakte de kans klein om de show daadwerkelijk te zien. Het was ook lastig om een vergunning te krijgen. Sterker nog, nog nooit eerder is er een vergunning verleend hiervoor. De show stond gepland in Amsterdam en in de omgeving van Schiphol mag je niet met drones vliegen (dat weet ik nog wel van Festival Jij & IK waar ze drones wilden inzetten om luchtfoto’s te maken. In deze vlog zie je hoe we dat hebben opgelost).

Alternatief voor vuurwerkshows

Hoewel ik de show erg snel voorbij vond gaan en ik iets meer spektakel had verwacht, was het wel echt heel bijzonder en ontzettend mooi. Vooral in combinatie met de muziek erbij. Uiteraard heb ik ook nagedacht over wat je ermee kan als eventplanner. Toevallig was er in het weekend ook een vuurwerkshow in Scheveningen. En ik bedacht me dat een drone show een mooi alternatief is hiervoor. Het geeft minder herrie en het lijkt me veel minder gevaarlijk. Met drones kun je ook wat meer een verhaal vertellen door bepaalde vormen te creëeren en het te combineren met muziek.

Ik kan me voorstellen dat het nog even duurt voor je zomaar een drone show kan inzetten op je evenement, maar dit was in ieder geval een hele toffe kick off!

Foto: BrightDay

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Organisatie

Hostesses in opvallende jurken

Eten en entertainment gaan heel goed samen. Huur daarom niet zomaar een hostess in, maar bijvoorbeeld een vermomd als wandelend buffet.

Lees verder
Entertainment

Laser graffiti laat je merk stralen

Graffiti voor en door professionals. Niet met een spuitbus maar met een laserpen. Speciaal voor evenementen én guerrilla marketing. Een nieuwe vorm van buitenreclame die uniek is in de Benelux.

Lees verder
Netwerkspel bingo
Gadgets & Producten

Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Lees verder

Een reactie plaatsen