Duurzame oplossing: het goodiebag buffet

31 maart 2017

Een slim idee als je wel flyers wilt weggeven in een goodiebag, maar dit zo duurzaam mogelijk wilt doen. 

Je wilt sponsoren en standhouders de kans geven zich te promoten en je regelt daarom goodiebags om aan het einde van de dag uit te delen aan de bezoekers. Deze zit vol flyers en misschien wat mooie acties en kortingsbonnen.

Toch wordt een groot deel daarvan vaak direct weggegooid. Tenslotte is niet alles voor iedereen relevant. Als je op zoek bent naar een wat duurzamere oplossing, dan heeft Linda Kerkhoven iets handigs bedacht hiervoor. Ik zag dit afgelopen maandag bij de Locatietour… het goodiebag buffet.

Een buffet?!

Het is heel simpel: je deelt lege goodiebags uit en regelt een tafel met daarop de verschillende folders (en eventueel goodies). Bezoekers pakken vervolgens alleen waar ze behoefte aan hebben. Zo simpel is het. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

Een bijkomend voordeel is dat partners ook niet meer voor alle bezoekers een flyer of goodie hoeven neer te leggen. En alles wat overblijft gaat weer gewoon mee terug.

Hoe is het idee ontstaan?

Linda vertelde me hoe ze op het idee kwam: “Ik zocht in eerste instantie naar een praktische oplossing voor het ‘gedoe’ van de organisator rondom het vullen van de goodiebag. De vorige keer merkte ik dat enkele partners nog last-minute hun flyers en andere goodies kwamen langs brengen. Daardoor moesten we op het evenement zelf nog de tasjes aanvullen. Deze situatie komt je wellicht bekend voor. Het is niet ideaal.”

Ook kreeg ze reacties over de lekkernijen die in de goodiebag zaten en hoe blij de kinderen er wel niet mee waren. Maar daar is het niet voor bedoeld. “Ik had me voorgenomen dit keer een digitale goodiebag te maken. Toch sloeg de twijfel toe. Partners kwamen met leuke suggesties en ik werd bij de gedachte alleen al heel blij. En toen kreeg ik ineens deze briljante ingeving!” vervolgt Linda.

Linda (links op de foto) en Liza van Utrecht Convention Bureau

Linda bedankt, dankzij jou kunnen we weer wat duurzamer zijn op evenementen!

Lees meer over de Locatietour van 27 maart in het verslag op greatervenues.com.

Foto in header en van Linda: Clickshots

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

mini-reuzenrad

Een mini-reuzenrad voor elk evenement

Een mooie eyecatcher en moment voor ontspanning voor je bezoekers: het reuzenrad. En er is ook een kleine variant. Handig!

Lees verder
Zomerse goodies zoals drijvende glazen

5 Verrassende zomerse goodies om mee te chillen

Deze goodies kun je inzetten als eventstyling of gebruiken als giveaway. Ik werd geïnspireerd door deze warme Nederlandse zomer.

Lees verder
Workshop Dabke dansen

Workshop Dabke: feestelijk en verbindend

Je kent het vast wel, de Arabische volksdans waarbij je in een kring danst. Je kunt dit inzetten als workshop of energizer voor je evenement. Plezier verzekerd!

Lees verder

Plaats een reactie