Eetbaar servies: smakelijk en duurzaam

5 juni 2017

Eetbaar servies is in opmars. Het scheelt namelijk een hoop afval of afwas. In vergelijking met plastic of zelfs houten alternatieven, is het ook nog eens minder schadelijk voor de gezondheid. Los van deze voordelen; het is best leuk om nog even aan je bordje te kunnen knabbelen als deze leeg is. We laten je voorbeelden zien van eetbare schaaltjes, bestek en drinkbekers.

Tempeh-bordjes

Ik heb ze nog niet geproefd, maar ze schijnen heerlijk te smaken. Als jouw bezoekers de bordjes en kommetjes toch niet opeten, dan is er niets aan de hand. Ze zijn biologisch afbreekbaar. Slim bedacht door Amsterdamse kunstenaars die dit ontwikkelde voor festivals.

eetbaar servies

Bestek van gierst, rijst en tarwe

Dit eetbare bestek van het Indiase bedrijf Bakery is niet alleen handig, maar nog voedzaam ook. Ze zijn er in 3 smaken: neutraal, zoet en pittig. En wat ook bijzonder is; het bestek is 3 jaar houdbaar en kan tegen hitte. Je kunt de lepels dus ook gebruiken soepjes en thee.

Hippe drinkbekers van zeewier

Het servies is compleet met deze hippe, eetbare drinkbekers. Deze bekers van Loliware zijn gemaakt van zeewier. Het is op smaak gebracht met natuurlijke kleurstoffen. Ze zijn er onder andere in de smaken citrus, matcha thee, vanille en kersen. De kleurtjes komen van groente en fruit.

Ze willen ook eetbare drinkbekers en rietjes gaan maken. Ik vind het geweldig!

eetbare-bekers

Deze initiatieven zijn nog druk in ontwikkeling en nog niet eenvoudig te verkrijgen in Nederland. Maar het is slechts een kwestie van tijd voor je het kunt inzetten op je evenement.

Ken jij nog meer varianten van eetbaar servies?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

lichtletters per post
Organisatie

Lichtletters per post

Voor een evenement bestelde ik laatst lichtletters per post. In deze blog deel ik mijn ervaringen hiermee.

Lees verder
Touchscreen marketing als beursstopper
Organisatie

Touchscreen marketing als beursstopper

Hoe zorg je dat mensen je beurs niet voorbijlopen? Een van de manieren is door touchscreen marketing in te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de aanpak van Mora op Horecava vorig jaar.

Lees verder
Fototheater
Entertainment

Geen fotohokje maar een fototheater

Combineer verkleedkleding met een fotohokje en je hebt een fototheater. Het kost wat meer tijd, maar dan heb je iets wat je niet snel meer vergeet.

Lees verder

2 gedachten over “Eetbaar servies: smakelijk en duurzaam”

 1. Beste Samira,
  Eetbaar bestek, wat een geweldig idee!
  Weet jij of het inmiddels al in Nederland verkrijgbaar is?
  Ik vier mijn verjaardag eind juni (buiten) en wil geen plastic gebruiken.
  Als ik googel kom ik op websites die van alles beloven, maar dit Indiase bestek nog helemaal niet hebben! Ook geen ander merk.
  Dank, Franka

 2. Hi Franka,

  Mooi dat je dit wilt inzetten op je verjaardag! Ik weet niet waar je het nu al kan bestellen. Dus heb helaas niet direct een contact voor je. Heb je al gedacht om Sligro of Macro te bellen? En ken je een ondernemer met wie je mee naar binnen kan? Ik kan me voorstellen dat ze daar wel wat hebben liggen.

  Wil je per se eetbaar of mag ander duurzaam materiaal ook? Want dat kom ik kom wel steeds meer alternatieven tegen zoals bamboe servies. Als je daarop zoekt kom je wel veel tegen.

  Ik hoop dat je wat geschikts kunt vinden!

  Groetjes,
  Samira

Een reactie plaatsen