Evenementen als belangrijk onderdeel van contentmarketing

17 november 2014

Evenementen zijn een belangrijk onderdeel van je contentmarketingstrategie, zeker in de B2B markt. Alleen met digitaal contact red je het niet. Het kost veel tijd en geld, maar het levert je ook veel op. De belangrijkste voordelen op een rij.

Als je het voor elkaar krijgt om – door waardevolle content te bieden – een zaal te vullen met jouw doelgroep of (potentiële) klanten, dan heb je al een heel goede start gemaakt. Je belangrijkste doel is waarschijnlijk om de aanwezigen tevreden naar huis te laten gaan, geïnspireerd door het evenement en de sprekers. Misschien levert het je zelfs een paar leads op. Super! Nu wordt het tijd om je evenement naar een hoger niveau te tillen en er nóg meer uit te halen.

Het organiseren van evenementen – en dan heb ik het over kennisdelingevents – kan je veel meer opleveren dan alleen meer naamsbekendheid.

Ontdek de behoeftes van jouw doelgroep

Bij marketing begint het altijd met de doelgroep. Ook al heb je dat helder voor ogen, het is belangrijk om te blijven luisteren naar je doelgroep of (potentiële) klant. En waar kan dat beter dan tijdens een evenement? Je hebt de juiste doelgroep aangetrokken, zij komen immers informatie halen en jij helpt ze een probleem op te lossen. Dus zorg dat je, naast het intensiveren van je relatie met de aanwezigen, ook erachter komt wat hun behoeftes zijn. Tegen welke problemen lopen zij aan en hoe kun jij dat vanuit jouw organisatie oplossen? Houd je oren en ogen open gedurende de dag of zorg voor een interactieve sessie of handige tool waarin je deze input ophaalt. 

De ideale bron voor meer content

Evenementen biedt een geweldige bron van informatie waar je goed uit kunt putten. Niet alleen door bovengenoemd punt; de vragen waar jouw klanten tegenaan lopen, die kun je omzetten in nieuwe content. Maar denk ook aan de informatie die tijdens presentaties is gegeven. Al dat werk dat jij of andere sprekers in de presentatie gestoken hebben, hoeft niet ‘stoffig’ te worden op een usb-stick. Doe er meer mee dan eenmalig delen op SlideShare of social media, maar loop de slides door en hergebruik goede, relevante content.

Het versterkt relaties

Heb jij partners met wie je samen een evenement wilt organiseren? Dan versterkt dit natuurlijk de band en wie weet wat voor mooie samenwerking dat daarna weer oplevert. Denk daarom ook in de lange termijn: wat wil je in de toekomst bereiken en met welke mensen? Misschien loopt er ook wel een grote fan – intern of extern – van jouw bedrijf rond die je nog eens extra in de watten kunt leggen; brand ambassadors zijn immers heel waardevol voor je organisatie.

Een goed, inhoudelijk evenement trekt daarnaast hoogstwaarschijnlijk belangrijke influencers of zelfs wel bloggers en media aan (en zo niet, nodig ze op z’n minst ook uit). Een live ontmoeting is de ideale start om een relatie aan te gaan en te kijken hoe je elkaar verder kunt helpen. Jij hebt ze nodig om je evenement meer naamsbekendheid te geven, tegelijkertijd kun jij ze interessante en het liefst nieuwe informatie bieden. Houd het contact dus warm na het event.

Maar het kost tijd om een en ander op te bouwen en te laten groeien. Met een duidelijk doel voor ogen en een flinke dosis enthousiasme en betrokkenheid moet je een heel eind komen!

Wil je vrijblijvend sparren over contentmarketing, stuur je me dan een berichtje.

Dit artikel verscheen eerder op 42bis.nl

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Interactieve wolk van lampjes

Als je iets opvallends wilt op jouw evenement en ook nog eens de bezoekers wilt bezighouden, laat je dan inspireren door deze installatie. 

Lees verder
strandfeest organiseren

De leukste goodies voor een strandfeest

Ga jij een strandfeest organiseren? Deze goodies maken het feest compleet! Wat dacht je van bedrukte strandstoelen, sambaballen waarmee je cocktails kan shaken en een digitaal volleybalnet?

Lees verder
illustratoren evenement

10 Illustratoren die jouw evenement vastleggen in een kunstwerkje

Ben je op zoek naar iemand die jouw evenement vastlegt in een tekening? Wij hebben 10 illustratoren op een rij gezet.

Lees verder

Plaats een reactie