Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

Evenementen eenvoudiger volgen met nieuwe Twitter-functie

30 juni 2015

Twitter komt met Project Lightning: een nieuw platform waarmee je eenvoudiger evenementen en trending topics kunt volgen. 

Wat kun je verwachten?

Door middel van een knop die aan het menu zal worden toegevoegd, kom je op een pagina terecht met alle actuele evenementen die eraan staan te komen of al begonnen zijn. Vervolgens kies je je een evenement die je wilt volgen.  Zo kun je alle tweets volgen over het evenement en daar doorheen ‘swipen’. Het wordt vooral een visueel overzicht waarbij je fullscreen de tweets, foto’s en video’s kunt bekijken. Ook video’s van Periscope en Vine worden zichtbaar.

Om te voorkomen dat je overspoelt wordt met informatie, zorgt een algoritme ervoor dat je alleen de meest relevante content getoond ziet. Zodra het evenement voorbij is, verdwijnt de lijst weer. Een fijn voordeel is dat ook mensen zonder Twitter-account de stream kunnen bekijken.

Volgens Buzzfeed, die het nieuws over Project Lightning als eerste deelde, komt het er ongeveer uit te zien als bovenstaand plaatje.

We moeten nog wel even geduld hebben. Het project wordt over een paar maanden uitgerold.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Wie komt er met vernieuwende badges?

Voor evenementen heb je de meest creatieve producten, maar voor badges lijken we nog even vast te zitten aan de standaard witte naamkaartjes. Of zie ik iets over het hoofd? 

Lees verder
Een goede eventbeleving door emotie

Podcast: een goede beleving door emoties

In deze podcast praat ik met filosoof Paul Smit over het belang van emotie op evenementen en hoe we evenementen kunnen verbeteren.

Lees verder

Ook toiletbezoekjes worden onderdeel van de eventbeleving

Er worden steeds weer nieuwe dingen bedacht om mensen te blijven verrassen en entertainen. Ook de toiletten ontkomen er niet aan. En dat is maar goed ook! 

Lees verder

Plaats een reactie