EventCanvas boek

Boekentip: Event Design Handbook

16 mei 2017

Een must-read voor iedereen die evenementen organiseert en dit naar een hoger plan wil tillen: het Event Design Handbook.

Afgelopen zomer kwam het Event Design Handbook uit. Ik was erg enthousiast, want ik had al kennis gemaakt het het EventCanvas, wat daar een belangrijk onderdeel van is. Het boek beschrijft welke stappen je moet zetten om tot een goed event design te komen.

Het EventCanvas

Het middelpunt van het designproces is het EventCanvas. Met behulp van de poster kun je veel eenvoudiger keuzes maken over het programma van een evenement. Door je te verdiepen in de doelgroep, zorg je dat de inhoud van je evenement beter aansluit op hun behoeftes.

In plaats van een programma over te nemen van vorig jaar, word je gedwongen echt goed nadenken over hoe je bepaalde doelstellingen bereikt. Moet je bijvoorbeeld wel een dag volproppen met allerlei sessies? Ik heb het EventCanvas nu een paar keer ingevuld en het werkt! Je krijgt vanzelf goede ideeën.

Waarom is het belangrijk?

Als je investeert in je evenement, dan doe je dat natuurlijk met een bepaald doel. Niet alleen maar een leuk evenement organiseren, waar mensen het gezellig hebben gehad. Een sterk evenement verandert het gedrag van de bezoekers.

Het boek helpt je om:

  • een beter beeld te krijgen van de doelgroep,
  • je strategie in kaart te brengen
  • en een passend programma samen te stellen.

De stappen uit het boek kun je het best samen met je team, baas of opdrachtgever doen voor je begint met het organiseren. Zo zorg je dat je op één lijn staat, zodat je gaandeweg niet in allerlei discussies valt of er iemand last-minute ineens nog met een leuk ideetje komt.

Wil je hiermee aan de slag?

Download dan gratis het canvas. Ik raad je wel aan ook het boek aan te schaffen, zodat je goed weet hoe je het canvas moet invullen. Of vraag informatie aan bij ons. Wij begeleiden je graag bij het proces.

Kijk voor meer informatie op eventmodelgeneration.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Same Height Shoes feest

Iedereen is even lang met deze ‘same height shoes’

Met deze schoenen is iedereen even lang. Zo kunnen je eventbezoekers elkaar recht in de ogen aankijken. Het ziet er grappig uit, maar het is best een bijzonder idee!

Lees verder

Een complete VR-bioscoop op locatie

Virtual reality is helemaal hip, maar hoe leuk zou het zijn als je een eigen VR-bioscoop neerzet op jouw evenement? Het is nu mogelijk.

Lees verder
theetuin

Unieke mobiele theetuin als eyecatcher op je evenement

Een mobiele theetuin waar je bezoeker zelf zijn verse kruidenthee kiest en knipt uit de houten fruitkistjes gevuld met biologische plantjes.

Lees verder

Plaats een reactie