EventCanvas boek

Boekentip: Event Design Handbook

16 mei 2017

Een must-read voor iedereen die evenementen organiseert en dit naar een hoger plan wil tillen: het Event Design Handbook.

Afgelopen zomer kwam het Event Design Handbook uit. Ik was erg enthousiast, want ik had al kennis gemaakt het het EventCanvas, wat daar een belangrijk onderdeel van is. Het boek beschrijft welke stappen je moet zetten om tot een goed event design te komen.

Het EventCanvas

Het middelpunt van het designproces is het EventCanvas. Met behulp van de poster kun je veel eenvoudiger keuzes maken over het programma van een evenement. Door je te verdiepen in de doelgroep, zorg je dat de inhoud van je evenement beter aansluit op hun behoeftes.

In plaats van een programma over te nemen van vorig jaar, word je gedwongen echt goed nadenken over hoe je bepaalde doelstellingen bereikt. Moet je bijvoorbeeld wel een dag volproppen met allerlei sessies? Ik heb het EventCanvas nu een paar keer ingevuld en het werkt! Je krijgt vanzelf goede ideeën.

Waarom is het belangrijk?

Als je investeert in je evenement, dan doe je dat natuurlijk met een bepaald doel. Niet alleen maar een leuk evenement organiseren, waar mensen het gezellig hebben gehad. Een sterk evenement verandert het gedrag van de bezoekers.

Het boek helpt je om:

  • een beter beeld te krijgen van de doelgroep,
  • je strategie in kaart te brengen
  • en een passend programma samen te stellen.

De stappen uit het boek kun je het best samen met je team, baas of opdrachtgever doen voor je begint met het organiseren. Zo zorg je dat je op één lijn staat, zodat je gaandeweg niet in allerlei discussies valt of er iemand last-minute ineens nog met een leuk ideetje komt.

Wil je hiermee aan de slag?

Download dan gratis het canvas. Ik raad je wel aan ook het boek aan te schaffen, zodat je goed weet hoe je het canvas moet invullen. Of vraag informatie aan bij ons. Wij begeleiden je graag bij het proces.

Kijk voor meer informatie op eventmodelgeneration.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Branditt app: logo's op foto's en video's

Brandit: jouw (event)logo in social media-posts

Met deze app kunnen bezoekers op een evenement jouw eventlogo plaatsen op foto’s en video’s. Een geweldige manier om jouw fans in te zetten en meer naamsbekendheid te krijgen.

Lees verder
letterbord

Berichtjes plaatsen op digitaal letterbord vanaf je mobiel

Letterborden zijn helemaal hot. Je kent de verlichte versie intussen wel, maar dit is een hele gave variant. Dit letterbord kun je vanaf je mobiel aanpassen. Handig om je bezoekers te informeren!

Lees verder
Foto booth op wielen

Een fotobooth op wielen

Een fotobooth die met je bezoekers mee kan bewegen, dat kan met deze variant op wielen. Oftewel: de Hashtag Bike.

Lees verder

Een reactie plaatsen