Duurzame giveaway: een soepkit voor restjes groente

31 juli 2017

Goed idee van BlueCity, een broedplaats voor circulaire bedrijven. Als giveaway geven zij een bouillon weg voor een soepje van weggooigroente.

Een low budget idee met een boodschap

Heel simpel gezegd is het gewoon groentebouillon in een leuke verpakking. Toch vind ik het erg sterk bedacht.

Deze organisatie wilt een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Door deze soepkit weg te geven na een evenement, maken ze mensen bewust over hoeveel eten er weggegooid wordt. En dat dat dus helemaal niet nodig is door bijvoorbeeld restjes groente te verwerken in een soep. Zo maken ze het onderwerp circulariteit tastbaar en begrijpelijk.

Bovendien is dit idee relatief goedkoop als give away. En wat ook leuk is: jouw evenement en/of boodschap blijft nog lang hangen bij de bezoekers. Niet alleen wanneer ze de soep maken, maar ook daarna!

BlueCity: give away soepkit

De kracht zit hem in de relevantie met jouw evenement. Wil je weten hoe je ook tot zo’n goed idee komt? Bekijk dan mijn interview met Frank Paats over ludieke marketing (ook wel guerrilla marketing). Misschien denk je; dat klinkt te groots voor mij, maar ook dit soeppakketje is een vorm van guerrilla marketing.

Kijk voor meer informatie over het soeppakket op bluecity.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

6e Locatietour

Vlog: Goodie spotten bij de 6e Locatietour

We mochten alweer voor de 3e keer mee met de Locatietour voor een vlog. We hebben er weer leuke ideeën opgedaan. Kijk mee en laat je inspireren!

Lees verder
Eventlocatie Impact Hub Amsterdam

Impact Hub Amsterdam: voor innovatieve en duurzame evenementen

Ben je op zoek naar een creatieve locatie in de hoofdstad? En vind je duurzaamheid belangrijk? Kijk dan eens bij de Impact Hub Amsterdam.

Lees verder

Een vliegende bal als beeldscherm met behulp van een drone

Een Japans bedrijft heeft een drone met een bal als display ontwikkelt. Dankzij de ronddraaiende LED-lichten kun je heel opvallend reclame maken op je evenement.

Lees verder

Een reactie plaatsen