Duurzame giveaway: een soepkit voor restjes groente

31 juli 2017

Goed idee van BlueCity, een broedplaats voor circulaire bedrijven. Als giveaway geven zij een bouillon weg voor een soepje van weggooigroente.

Een low budget idee met een boodschap

Heel simpel gezegd is het gewoon groentebouillon in een leuke verpakking. Toch vind ik het erg sterk bedacht.

Deze organisatie wilt een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Door deze soepkit weg te geven na een evenement, maken ze mensen bewust over hoeveel eten er weggegooid wordt. En dat dat dus helemaal niet nodig is door bijvoorbeeld restjes groente te verwerken in een soep. Zo maken ze het onderwerp circulariteit tastbaar en begrijpelijk.

Bovendien is dit idee relatief goedkoop als give away. En wat ook leuk is: jouw evenement en/of boodschap blijft nog lang hangen bij de bezoekers. Niet alleen wanneer ze de soep maken, maar ook daarna!

BlueCity: give away soepkit

De kracht zit hem in de relevantie met jouw evenement. Wil je weten hoe je ook tot zo’n goed idee komt? Bekijk dan mijn interview met Frank Paats over ludieke marketing (ook wel guerrilla marketing). Misschien denk je; dat klinkt te groots voor mij, maar ook dit soeppakketje is een vorm van guerrilla marketing.

Kijk voor meer informatie over het soeppakket op bluecity.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

evenement inclusiever maken

Zo maak je je evenement inclusiever

Hoe kun je je evenement inclusiever maken, zodat iedereen mee kan doen en iedereen meetelt? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Lees verder
Gepersonaliseerd doek

Ontvang je bezoekers met een gepersonaliseerd doek

Gisteren op de Locatietour werden de bezoekers ontvangen met dit doek met hun eigen naam erop. Een leuk ontvangst en een handige manier om social media te boosten!

Lees verder
Drone show in Amsterdam

De eerste drone show in Nederland: wij waren erbij!

Afgelopen weekend werd er voor het eerst een drone show gegeven in Nederland. Ik was er al nieuwsgierig naar na het zien van wat shows op Youtube. Hier moest ik natuurlijk bij zijn! 

Lees verder

Een reactie plaatsen