Haal een dure spreker naar Nederland met crowdfunding

24 maart 2016

Is er een buitenlandse sprekers waarvan je waarschijnlijk veel bezoekers naar je evenement zult trekken, maar heb je geen budget om hem/haar naar Nederland te halen? 

Met het Nederlandse bedrijf Live on Demand kun je een crowdfunding campagne opzetten om het toch voor elkaar te krijgen. Een erg creatief idee en goede oplossing om eenvoudiger de juiste spreker te kunnen regelen die bij jouw evenement past.

Hoe werkt het?

Je kunt voor je eigen evenement een campagne opzetten.  Je vult in waar en wanneer je evenement plaatsvindt en welke spreker je er graag voor wilt uitnodigen. Dan kun je je community benaderen, de campagne promoten en starten met de kaartverkoop. Zodra 20% van de kosten zijn gedekt, benadert Live on Demand de spreker. Je hebt in in principe 6 maanden om te zorgen dat je voldoende kaartjes verkoopt, maar je kunt campagne eventueel verlengen. Net als met andere crowdfunding platformen krijgt iedereen z’n geld terug als het doel niet wordt behaald.

Voorbeeld spreker

Zoals je vaak met crowdfunding ziet, kun je verschillende pakketten maken om het aantrekkelijker te maken meer geld binnen te halen. Je kunt bijvoorbeeld naast alleen een (early bird) kaartje verkopen, ook de prijs wat ophogen en leuke goodies weggeven zoals een boek van de spreker. Om nog meer geld binnen te halen kun je een aantal VIP-kaartjes verkopen waar de koper een Meet & Greet krijgt met spreker. Je kunt het zo leuk en creatief maken als je zelf wilt!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Wie komt er met vernieuwende badges?

Voor evenementen heb je de meest creatieve producten, maar voor badges lijken we nog even vast te zitten aan de standaard witte naamkaartjes. Of zie ik iets over het hoofd? 

Lees verder
Zomerse goodies zoals drijvende glazen

5 Verrassende zomerse goodies om mee te chillen

Deze goodies kun je inzetten als eventstyling of gebruiken als giveaway. Ik werd geïnspireerd door deze warme Nederlandse zomer.

Lees verder

Een terugblik in een magazine

De manieren om evenementen vast te leggen worden steeds creatiever. Van mindmaps en illustratoren naar een compleet magazine!

Lees verder

1 gedachte over “Haal een dure spreker naar Nederland met crowdfunding”

  1. een goed plan waarin je meedeelt om voor je eigen evenement een campagne op te zetten.

    ”Zodra 20% van de kosten zijn gedekt, benadert Live on Demand de spreker. Je hebt in principe 6 maanden om te zorgen dat je voldoende kaartjes verkoopt”

Een reactie plaatsen