Werkvormen zoeken

Handige lijst met werkvormen

30 juli 2019

We vonden een soort mini-zoekmachine. Vul in wat voor soort activiteit je wilt doen en met hoeveel mensen en er verschijnt een hele lijst met werkvormen.

Zoektocht naar een werkvorm

Het afgelopen jaar hebben we het een aantal keer gehad over werkvormen. Een oefening die je met een groep kan doen, onder begeleiding, om een bepaald doel te bereiken. Vaak is het om te brainstormen of om mensen kennis te laten maken met elkaar. Er zijn ontzettend veel variaties ook qua tijdsduur en het aantal mensen met wie je dit kan doen.

Om je zoektocht naar een werkvorm wat makkelijker te maken, kun je eens kijken bij Werkvormen.info.

Werkvorm zoeken

Mini-zoekmachine

Je kunt zoeken op thema’s, zoals ijsbrekers, bewustworders en afsluitingen. Of zoek door middel van de groepsgrootte of juist de grootte van de subgroepjes. Je kunt ook zoeken op tijd. Dat is handig als je een half uurtje over hebt in je programma en je het met iets nuttig wilt vullen. Als je eenmaal een selectie hebt gemaakt en een lijstje werkvormen ziet, kun je er op klikken voor meer informatie.

Deze zoekmachine is heel handig als je veel werkvormen kent, maar gewoon niet alles kan onthouden. Het werkt wat minder goed als je hier weinig ervaring mee hebt. Je krijgt slechts een korte omschrijving te zien, maar geen uitleg hoe het werkt. Google helpt je vaak flink op weg. Als je het echt goed wilt doen, huur je er een professional voor in, zoals een dagvoorzitter.

Ben jij op zoek naar iemand die je kan helpen? Laat het me weten, dan stuur ik je wat namen van mensen uit m’n netwerk.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Tover je feest om in een neon party met deze 5 items

Neon is weer helemaal terug van weggeweest. Naast bowlen, golfen en hardlopen, kun je natuurlijk ook feest vieren in dit thema! 

Lees verder
Vloer stand

Modulaire vloer verstopt kabels en snoeren

Vind jij het ook zo lelijk als je er kabels op de vloer in je stand liggen? Met deze handige vloer werk je het netjes weg. De vloer is ook nog leverbaar met een fotoprint.

Lees verder
Dromoscopen

Dromoscopen: even naar een andere wereld

De Dromoscoop is soort kijkdoos op poten waar je je hoofd in kan steken. Het wekt nieuwsgierigheid op bij jouw bezoekers en brengt ze heel even in een andere wereld.

Lees verder

Een reactie plaatsen