Planningtools

Handige planningtools voor je evenement

6 september 2017

Welke tools gebruiken eventplanners om gestructureerd aan het werk te gaan? Ik vroeg het voor je na! Ken jij ze al?

Er zijn allerlei manieren om je evenement te plannen. Dat kan simpelweg in Excel, wat je al dan niet met andere betrokkenen deelt in Google Drive bijvoorbeeld, maar er zijn meer handige tools.

Aangezien ik zelf vaak genoeg heb aan Excel, ken ik niet zoveel tools. Maar deze tips kreeg ik van anderen in onze Facebook-groep voor lezers.

Passion Planner

De Passion Planner is, zoals ze het zelf mooi uitleggen meer dan een gewone planner. Het is een tool om al je korte en lange termijn acties uit te zetten en in te planning in je dagelijkse ritme. Dit doe je met behulp van een soort road map. In het begin van het boekje leggen ze uit hoe het werkt. Wat ook leuk is, is dat er pagina’s zijn waar je kunt terugblikken en evalueren. Voor elk boekje dat ze koopt, planten ze trouwens ook een boom. Ook fijn om te weten! 🙂

Floor Planner

Voor sommige evenementen is het handig om ook een goed overzicht te maken van de vloerindeling. Floor Planner helpt je daarbij. Vergelijkbaar met de keukenplanner van die ene bekende Zweedse meubelfabrikant. Ideaal, want je kunt dan niet alleen een plattegrondje maken, maar ook in 3D zien hoe de look & feel is van een bepaalde ruimte.

Op de site zie ik alleen voorbeelden voor de inrichting van je huis, dus dat ik er geen plaatje bij heb geplaatst. Maar je kunt op de site ook een demo bekijken en de tool gratis uitproberen.

Overige tools

Er zijn meer handige tools. Deze zijn vooral bedoeld om met het team te communiceren en lijstjes bij te houden. Denk aans Wunderlist, Trello en Yammer. Met deze tools is het heel overzichtelijk voor iedereen wat ze moeten doen en wat er al gedaan is.

Welke tools raad jij nog aan? Laat het ons weten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

zet niet zomaar een goodie in

Ben je enthousiast geworden over deze blog en wil je dit idee direct inzetten? Super! Maar...

Is het wel de juiste investering voor jouw evenement?
tip

Misschien vind je dit ook interessant

Eenvoudig foto’s delen met de PhotoTap polsband

Als bezoeker word je continu geprikkeld op een evenement. Je komt andere mensen tegen, er is muziek, eten en drinken, je wordt op bepaalde tijden ergens verwacht. Kortom, een bezoeker wordt continu afgeleid en ziet waarschijnlijk niet jouw mooie banners, logo’s of boodschap voorbij komen. Gelukkig is er het handige apparaatje PhotoTap.

Lees verder
evenement inclusiever maken

Zo maak je je evenement inclusiever

Hoe kun je je evenement inclusiever maken, zodat iedereen mee kan doen en iedereen meetelt? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Lees verder
Goodiebag cadeautafel

Geen goodiebag maar een cadeautafel

Vorige week was ik bij het 35-jarig jubileumfeest van Aristo in Amsterdam. Een leuke avond waarbij één onderdeel eruit sprong: er was een goodiekamer! 

Lees verder

1 gedachte over “Handige planningtools voor je evenement”

  1. Toen ik nog fulltime in de zakelijke evenementen zat, heb ik veel gebruik gemaakt van Google documenten en spreadsheets. Het is online (en dus altijd up-to-date) en werkbaar voor alle stakeholders. Trello is een mooie aanvulling, hoewel de papieren post-its het ook nog altijd goed doen. Tegenwoordig kun je ook wanden beplakken en beschrijven die daarna weer makkelijk schoon te maken zijn. De Passion Planner staat op mijn lijstje, daar heb ik veel over gehoord. Ik denk dat het bijna onmogelijk is om met één tool te werken. Kies tools die samenwerken of ‘met elkaar praten’ en ga altijd uit van jouw eigen voorkeur. Wat vind je handig? Ga de voor- en nadelen af en zie daar, jouw ultieme planningtool!

Plaats een reactie