Festivalsfeer creeeren

Indoor een festivalsfeer creëeren, zo doe je dat

13 maart 2018

Stel, je organiseert een indoor evenement, bijvoorbeeld op kantoor. En je wilt een festivalsfeer creëeren. Hoe pak je dat aan?

Toegegeven, een festival ergens buiten organiseren is een stuk eenvoudiger. Maar misschien wil je, om wat voor reden dan ook, toch graag een festivalsfeer neerzetten in een kleinere omgeving. Ergens op kantoor, op een verdieping of juist in een kelder. Gelukkig zijn er allerlei manieren om ook daar de juiste setting te creëeren.

Opblaasbare foodtruck

Bij een festival hoort een foodtruck. En die krijg je niet altijd eenvoudig in een bepaalde ruimte. In de lift gaat natuurlijk ook niet, dus wat doe je dan? Nou, dan zet je gewoon een opblaastruck neer, zoals deze van X-treme. Ideaal! Ook in deze opblaasbare truck kun je een keukentje installeren en eten serveren.

Opblaasbare foodtruck

Een halve Mini

Wil je toch liever een echt vervoersmiddel neerzetten, dan is er nog een halve Mini. Deze Mini kun je inzetten als koffie-, smoothie of cocktailbar.

Gehalveerde Mini als koffiebar

Plaats tenten

Geen festival zonder tenten. Je bent binnen wat beperkt qua ruimte, ook in de hoogte, maar er zijn wel mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor opblaasbare domes. Of zorg dat je een locatie hebt waar er verschillende ruimtes zijn, zodat mensen kunnen rondlopen en ontdekken wat er te beleven valt.

Grote of juist kleine optredens

Nog iets wat niet mag ontbreken op een festival: muziek. Je kunt kiezen voor een groot optreden, maar je kunt ook kiezen voor iets kleins. Dat is handig als je beperkt bent qua ruimte, maar zelf vind ik het altijd leuker en sfeervoller dan een groot optreden. Je kunt bijvoorbeeld een huiskamerconcert organiseren, lekker knus!

Huiskamerconcert

Wist je trouwens dat je ook een mini-kroeg of -discotheek kan inhuren?

Zet leuke acts in

Op festivals kom je vrijwel altijd bijzondere acts tegen. Het leukste is juist om dat niet op een podium te doen, maar gewoon tussen het publiek. Denk aan een mini-escape room, Of bij de wc’s met de Rotterdamse toiletjuffrouwen.

Toiletjuffrouw act

Lichtletters

Met deze lichtletters maak je het helemaal af. Vorm hiermee de naam van je evenement of de event hashtag. Bij grotere evenementen kun je het ook gebruiken om de entree van een bepaalde ruimte te markeren.

Lichtletters

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Heb jij nog een aanvullend idee? Laat het ons weten in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eventlocatie Impact Hub Amsterdam
Locaties

Impact Hub Amsterdam: voor innovatieve en duurzame evenementen

Ben je op zoek naar een creatieve locatie in de hoofdstad? En vind je duurzaamheid belangrijk? Kijk dan eens bij de Impact Hub Amsterdam.

Lees verder
Adventskalender
Eten & Drinken

Adventskalender met Scandinavisch snoep

Wil jij jouw gasten met de feestdagen een uniek cadeau geven? Kies voor deze populaire Scandinavische dropjes in combinatie met chocolade, verwerkt in een adventskalender. 

Lees verder
Eten & Drinken

Blauwe wijn, een nieuwe trend?

Op je evenement wil je je bezoekers graag verrassen. Dat kun je op veel manieren doen. Met behulp van de aankleding, door leuke entertainment en zelfs met de hapjes en drankjes. En daarin zie je ook steeds vaker bijzondere innovaties. Zo is er tegenwoordig blauwe wijn, bedacht door een groepje jonge Spanjaarden. 

Lees verder

Een reactie plaatsen