Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Festivalsfeer creeeren

Indoor een festivalsfeer creëeren, zo doe je dat

13 maart 2018

Stel, je organiseert een indoor evenement, bijvoorbeeld op kantoor. En je wilt een festivalsfeer creëeren. Hoe pak je dat aan?

Toegegeven, een festival ergens buiten organiseren is een stuk eenvoudiger. Maar misschien wil je, om wat voor reden dan ook, toch graag een festivalsfeer neerzetten in een kleinere omgeving. Ergens op kantoor, op een verdieping of juist in een kelder. Gelukkig zijn er allerlei manieren om ook daar de juiste setting te creëeren.

Opblaasbare foodtruck

Bij een festival hoort een foodtruck. En die krijg je niet altijd eenvoudig in een bepaalde ruimte. In de lift gaat natuurlijk ook niet, dus wat doe je dan? Nou, dan zet je gewoon een opblaastruck neer, zoals deze van X-treme. Ideaal! Ook in deze opblaasbare truck kun je een keukentje installeren en eten serveren.

Opblaasbare foodtruck

Een halve Mini

Wil je toch liever een echt vervoersmiddel neerzetten, dan is er nog een halve Mini. Deze Mini kun je inzetten als koffie-, smoothie of cocktailbar.

Gehalveerde Mini als koffiebar

Plaats tenten

Geen festival zonder tenten. Je bent binnen wat beperkt qua ruimte, ook in de hoogte, maar er zijn wel mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor opblaasbare domes. Of zorg dat je een locatie hebt waar er verschillende ruimtes zijn, zodat mensen kunnen rondlopen en ontdekken wat er te beleven valt.

Grote of juist kleine optredens

Nog iets wat niet mag ontbreken op een festival: muziek. Je kunt kiezen voor een groot optreden, maar je kunt ook kiezen voor iets kleins. Dat is handig als je beperkt bent qua ruimte, maar zelf vind ik het altijd leuker en sfeervoller dan een groot optreden. Je kunt bijvoorbeeld een huiskamerconcert organiseren, lekker knus!

Huiskamerconcert

Wist je trouwens dat je ook een mini-kroeg of -discotheek kan inhuren?

Zet leuke acts in

Op festivals kom je vrijwel altijd bijzondere acts tegen. Het leukste is juist om dat niet op een podium te doen, maar gewoon tussen het publiek. Denk aan een mini-escape room, Of bij de wc’s met de Rotterdamse toiletjuffrouwen.

Toiletjuffrouw act

Lichtletters

Met deze lichtletters maak je het helemaal af. Vorm hiermee de naam van je evenement of de event hashtag. Bij grotere evenementen kun je het ook gebruiken om de entree van een bepaalde ruimte te markeren.

Lichtletters

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Heb jij nog een aanvullend idee? Laat het ons weten in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

LED-act

Maak indruk met een LED Poi act

Zogenoemde pixel LED lampen zorgen voor een spectaculaire visuele act van licht,  beweging en ondersteunend materiaal als teksten, logo’s en foto’s. Creëer zo een unieke en persoonlijke show.

Lees verder
Professionele of onconventionele eventlocatie

Kies je voor een professionele evenementlocatie of juist niet?

Locaties; een van de eerste zaken die je regelt als je een evenement organiseert. Kies je liever voor een professionele evenementlocatie of een algemene locatie die je omtovert voor jouw evenement?

Lees verder
Festival Safari

Festivalsafari: als improvisatietheater of als rondleiding

Wat een goed idee voor grote festivals en evenementen: een festivalsafari! Neem bezoekers mee over het terrein en laat zien wat er allemaal te beleven valt.

Lees verder

Plaats een reactie