Producten zweven aan muur

Innovaties gespot: producten zweven aan de muur

29 april 2019

Deze maand in innovaties gespot: een handige manier om de indruk te wekken dat producten zweven aan de muur, rugzakken met een beeldscherm en data verzamelen via de vloer.

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Rugzak met display

Sony heeft een patent gekregen op rugzakken waarop je je eigen display kunt laten zien las ik bij Want. Interessant voor evenementen ook! We schreven al eerder over rugzakken met pixels. De toepassingen die ik daar noem, kun je ook voor deze tassen gebruiken. Ik vind het tof!

rugzak met display

Data verzamelen via de vloer

Er is weer een bedrijf die voetstappen kan combineren met data. Dit is niet nieuw. Ook het bedrijf Eventis zet intelligente vloeren in. Het bedrijf achter onderstaande video is Pavegen.

Naast de vloeren die energie kunnen opwekken (net als het Nederlandse bedrijf Energy Floors trouwens), zetten ze ook beacons in. Zo kun je bezoekers die op een bepaalde plek aankomen van informatie voorzien via hun telefoon. Ze leggen niet alleen tijdelijke vloeren voor evenementen of marketingacties, maar ook permanente vloeren.

Nu er steeds meer bedrijven hiermee bezig zijn, zullen we dit vroeg of laat op evenementen tegenkomen. Én op de weg ernaartoe.

Zwevende producten

Bij FreshGadgets kwam ik SHELF tegen. Dit is een zwevende vaas, boeken en fotolijst. Het zweeft niet echt, maar zo lijkt het. Het hangt aan een stukje metaal, dat schijnbaar heel sterk is. Wellicht komen er in de toekomst meer mogelijkheden om producten te laten zien zonder dat je bijvoorbeeld planken nodig hebt. Je kunt het dan gebruiken voor een gaaf ontwerp voor een beursstand bijvoorbeeld! SHELF is trouwens van het Japanse ontwerpbureau dat ook het canvasdoek bedacht waar je in kunt zitten.

Shelf: zwevende producten

Ben jij nog een toffe innovatie tegen gekomen? Deel het in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Win een ticket voor Future of Events voor jou en een collega!

Wil jij graag naar Future of Events in de RAI in augustus? Ik mag een 1-dagsticket weggeven! En je mag nog iemand meenemen ook!

Lees verder

Kartonnen tafel die je zo onder je arm meeneemt

Deze kartonnen tafel neem je als koffertje onder je arm mee en klap je uit waar je maar wilt. Best handig! 

Lees verder
Vrouw zoekt inspiratie

Die tool kun je dus beter niet gebruiken

Je bezocht een evenement waar ze allerlei leuke tools inzetten. Dat wil jij natuurlijk ook voor jouw evenement. Maar zo’n tool kan juist averechts werken op jouw evenement. 

Lees verder

Een reactie plaatsen