Producten zweven aan muur

Innovaties gespot: producten zweven aan de muur

29 april 2019

Deze maand in innovaties gespot: een handige manier om de indruk te wekken dat producten zweven aan de muur, rugzakken met een beeldscherm en data verzamelen via de vloer.

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Rugzak met display

Sony heeft een patent gekregen op rugzakken waarop je je eigen display kunt laten zien las ik bij Want. Interessant voor evenementen ook! We schreven al eerder over rugzakken met pixels. De toepassingen die ik daar noem, kun je ook voor deze tassen gebruiken. Ik vind het tof!

rugzak met display

Data verzamelen via de vloer

Er is weer een bedrijf die voetstappen kan combineren met data. Dit is niet nieuw. Ook het bedrijf Eventis zet intelligente vloeren in. Het bedrijf achter onderstaande video is Pavegen.

Naast de vloeren die energie kunnen opwekken (net als het Nederlandse bedrijf Energy Floors trouwens), zetten ze ook beacons in. Zo kun je bezoekers die op een bepaalde plek aankomen van informatie voorzien via hun telefoon. Ze leggen niet alleen tijdelijke vloeren voor evenementen of marketingacties, maar ook permanente vloeren.

Nu er steeds meer bedrijven hiermee bezig zijn, zullen we dit vroeg of laat op evenementen tegenkomen. Én op de weg ernaartoe.

Zwevende producten

Bij FreshGadgets kwam ik SHELF tegen. Dit is een zwevende vaas, boeken en fotolijst. Het zweeft niet echt, maar zo lijkt het. Het hangt aan een stukje metaal, dat schijnbaar heel sterk is. Wellicht komen er in de toekomst meer mogelijkheden om producten te laten zien zonder dat je bijvoorbeeld planken nodig hebt. Je kunt het dan gebruiken voor een gaaf ontwerp voor een beursstand bijvoorbeeld! SHELF is trouwens van het Japanse ontwerpbureau dat ook het canvasdoek bedacht waar je in kunt zitten.

Shelf: zwevende producten

Ben jij nog een toffe innovatie tegen gekomen? Deel het in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Interactieve wolk van lampjes

Als je iets opvallends wilt op jouw evenement en ook nog eens de bezoekers wilt bezighouden, laat je dan inspireren door deze installatie. 

Lees verder

Terugblik EvenementContact 2016

Ook dit jaar bezocht ik weer EvenementContact. In deze blog een korte terugblik en wat highlights die ik ben tegengekomen.

Lees verder
Favoriete goodies 2017

Deel jouw favoriete goodie van 2017

Wat was jouw favoriete ‘goodie’ het afgelopen jaar? Deel het met ons en inspireer andere eventplanners!

Lees verder

Een reactie plaatsen