Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

Wasbaar papier

Interview: de mogelijkheden van wasbaar papier

6 november 2018

We ontdekten onlangs dat er wasbaar papier bestaat. Dat klinkt heel handig, maar riep allerlei vragen bij ons op. Tijd voor een interview hierover!

Onlangs zagen we een filmpje voorbijkomen op social media bij TheCrazySmile van een soort mini-banner, maar dan met een frame van hout. Wat niet direct opvalt, maar ook heel interessant is, is dat de banner zelf van wasbaar papier is gemaakt. Daar wou ik meer over weten, dus ik interviewde Jim van der Wardt, de eigenaar van TheCrazySmile. Een creatieveling die duurzame producten en oplossingen maakt die bedrijven helpen hun verhaal te vertellen. Engagement Design zoals hij dat noemt.

Wat is wasbaar papier, wat moet ik me daarbij voorstellen?
“Wasbaar papier bestaat al best een tijd. Je kent het misschien wel van spijkerbroekenmerken met labels van wasbaar papier. Het lijkt op papier, maar het verpulverd niet in de was. Tegenwoordig zijn er verschillende merken op de markt. Het wordt steeds vaker gebruikt voor woonaccessoires en mode. Het is niet alleen duurzamer, maar ook een goed alternatief voor leer.”

Wat zijn andere voordelen van wasbaar papier?
“Het is scheurvast en rafelt niet. Daarnaast kun je het makkelijk bewerken (snijden, graveren, stikken). En je kunt het dus in de was doen en het is weer daarna weer als nieuw.”

Ik kan allerlei handige toepassingen verzinnen voor evenementen, ook outdoor. Is het ook handig voor deze branche?
“Je kunt er inderdaad allerlei presentatiemiddelen mee maken. Van pop-up banners tot grote borden en dan vooral voor indoor gebruik. We weten namelijk nog niet of het papier sterk blijft als het buiten staat terwijl het flink regent de hele dag. Dat zijn we nog aan het testen.”

Zitten er nog nadelen aan?
“Wat een nadeel is, is dat het materiaal duurder is in de aanschaf dan de gebruikelijke kunststof alternatieven die je erg goedkoop kan inkopen bij grote online drukkers. Maar ja, op z’n Cruijffiaans zou ik zeggen: het is alleen maar duur omdat het alternatief zo goedkoop is. Bij online drukkers is het materiaal vaak van polyester en PVC wat een zwaardere belasting legt op het milieu en hogere kosten voor de verwerking van het afval dat het veroorzaakt. Door het volume is dat nu snel en goedkoop. Zodra alternatieven die minder milieubelastend zijn een kans krijgen, worden die ook goedkoper. Mijn advies is om goed te kijken welk materiaal het beste bij het gebruik en het verhaal past dat je met je organisatie of event wil vertellen.”

Bij welke type evenementen vind je wasbaar papier dan goed passen?
“Het past natuurlijk bij elk evenement, maar is vooral interessant als je als organisator duurzaamheid belangrijk vindt. Wasbaar papier is gemaakt van natuurlijke gronstoffen in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyester en PVC. Wasbaar papier is heel breed inzetbaar. Het is een beetje omdenken. Waar al modeaccessoires gemaakt worden van banners, gaan we nu banners maken van materiaal van onder andere modeaccessoires. Dit maakt een meer circulaire benadering van je presentatiemateriaal veel leuker en logischer. Creaties van wasbaar papier helpen je om je verhaal te vertellen en bewustwording te creëren. Bovendien kom je veel geloofwaardiger over als je voor duurzaamheid staat dat je het juiste voorbeeld geeft op een evenement.”

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Inhaken op een ander evenement

Inhaken op een ander evenement: zo doe je dat

In plaats van een eigen evenement organiseren, kun je ook inhaken op een bestaand evenement. Dat biedt een aantal voordelen. Wij zagen een mooi voorbeeld hiervan.

Lees verder

SeatServe: laat bezoekers bestellingen doen met hun mobieltje

Eten en drinken bestellen vanaf je stoel tijdens een voorstelling, dat kan met de app SeatServe. Je hoeft niet meer in de rij te staan dus! 

Lees verder
Actief deelnemen aan een evenement

Van toeschouwers naar deelnemers

Hoe zorg je dat jouw publiek écht deelnemen aan je evenement? Er is meer mogelijk dan een Q&A na een presentatie. Ik bezocht de workshop Interaction Design en deel de belangrijkste tips!

Lees verder

Plaats een reactie