Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Eventstyling ballonnen

Interview: eventstyling voor zakelijke evenementen

1 februari 2019

Als je je evenement tot in de puntjes wilt verzorgen, dan besteed je ook aandacht aan de styling. Ik sprak met Iris Wenzel over eventstyling voor zakelijke evenementen.

Ik weet niet of mijn gevoel klopt, maar het lijkt weleens of eventstyling een ondergeschoven kindje is. Als ik inspiratie zoek voor de aankleding van een ruimte, dan zie ik vooral veel foto’s voorbijkomen van bruiloften. Bij zakelijke evenementen is er zeker ook aandacht voor de aankleding, maar dan vooral qua meubilair en tegenwoordig wat elementen voor een festivalsfeer.

Online kwam ik Just Iris tegen of eigenlijk haar prachtige creaties. Iris Wenzel richt zich met name op de zakelijke markt. Ik besloot haar te interviewen over haar vak.

eventstyling met ballonnen

Eventstyling lijkt meer iets voor bruiloften. Denken eventplanners van zakelijke evenementen er ook wel aan?
“Ja eigenlijk wel. Ik doe steeds meer voor zakelijke evenementen. Als mensen mij benaderen dan is er ook wel degelijk budget voor. We kunnen dan snel aan de slag. Al moet ik zeggen dat het vaak begint met de vraag dat ze wat bloemetjes op tafel willen. Eventstyling is veel meer dan dat.”

 

"Eventstyling is veel meer dan mooie bloemetjes op tafel zetten"

Voor je daarover vertelt, ben ik eerst benieuwd waarom eventstyling zo belangrijk is.
“Het draagt enorm bij aan de beleving van een evenement. Je wilt lekker eten, het moet gezellig zijn, op de perfecte locatie plaatsvinden en er moet aandacht zijn voor details. We hebben steeds meer behoefte aan persoonlijke aandacht. Dat zie je terug in de kleine winkeltjes die in opmars zijn en waar je soms zelfs een bakje koffie krijgt tijdens het winkelen.

Het samenkomen van bijvoorbeeld personeel en het verbinden van mensen lijkt in 2019 meer prioriteit te krijgen. Dat mag dan ook best in stijl gebeuren. Met aandacht voor details.

We merken ook dat mannen het waarderen als we een ruimte mooi ingericht hebben. Eventstyling kan ook heel stoer zijn. Sterker nog, dat is juist waar mijn kracht ligt.”

Waar moet ik eigenlijk precies aan denken bij eventstyling, wat valt daar allemaal onder?
“Naast de eerder genoemde bloemen en het aankleden van tafels, kun je ook denken aan verlichting. Dat is een heel belangrijk onderdeel wat voor veel sfeer zorgt. Zo maak ik graag lichtjeswanden. Dat is een mooie eyecatcher en is leuk als achterwand voor foto’s. Ook oude auto’s, custom made decoratie, planten en bloemen in de gekste kleuren en megagrote plafonddecoratie zijn onderdeel van eventstyling. Tegenwoordig zie je veel vintage spullen, maar je kunt ook voor een andere stijl kiezen. En last but not least: de ballonnen (wel biologisch afbreekbare!) en op maat gemaakte schuimletters.

Je kunt ook exclusieve stukken gebruiken als je een eigen collectie hebt. Denk aan een kerstboom bij een kledingbedrijf die gemaakt is van oude jeans. Of treintjes met logo’s die over tafel rijden waar hapjes op zijn geserveerd.”

lichtjeswand

"Hoe eerder je in gesprek gaat met een stylist, hoe beter het eindresultaat."

Waar moet je op letten als je met eventstyling aan de slag wilt gaan?
“Het belangrijkste is om eerst bij de locatie na te vragen wat er precies mag. Ook qua tijden en logistiek. Stel dat je maar 1,5 uur voor de aanvang van het evenement naar binnen mag, dan is er minder haalbaar. Veel decoratie moet nog in elkaar gezet worden. Op sommige locaties mag je geen echte kaarsen gebruiken, heliumballonnen of confetti. Allemaal zaken die je vooraf wilt weten, voor je gaat nadenken over de styling.

Daarnaast is het heel belangrijk om ruim op tijd te beginnen als je het echt goed wilt doen. Stylisten denken goed na over de inrichting. Hoe eerder je in gesprek gaat met een stylist, hoe gerichter je advies kan krijgen en hoe beter het eindresultaat.

Wat me ook opvalt is dat veel mensen denken dat ze zelf de styling kunnen doen, maar het is echt een techniek en beroep op zich. Zo denken we als stylist altijd in driehoeksverhouding, zodat een decoratie vanaf elke kant er mooi uit ziet. Wij houden er ook rekening mee dat items op tafel niet teveel ruimte moeten innemen. Bij shared dining moeten de borden er nog oppassen. En je wilt zorgen dat de mensen die tegenover elkaar zitten elkaar nog kunnen zien. Of dat de doorloop of dansvloer vrij toegankelijk blijft en er niet teveel decoratie in de weg staat. Het is echt een vak apart, waar meer tijd in gaat zitten dan mensen denken.”

"Balloncreaties, urban jungle, unicorns en goud blijven we komend jaar terugzien"

Tot slot ben ik heel erg benieuwd naar de trends. Welke trends zie jij?
“Balloncreaties zijn ontzettend populair. Dat begon twee aantal jaar geleden al. Er zijn ook hele bijzondere variaties hierin, zoals glanzende ballonnen wat haast op glas lijkt en zelfs ballonnen in de vorm van sterren, vierkant, driehoeken, dieren, letters. Noem maar op. Zelfs ballonnen met een omtrek van 2 meter zijn verkrijgbaar.

Daarnaast zie je trends qua kleuren. Goud was al booming en zullen we komend jaar nog terug zien. Ook zul je veel velvet in kussentjes zien en kleine bijzettafeltjes en poefjes.  En urban jungle. Oftewel veel groen. Grote planten en bloemenstukken, het mag over de top. En zakelijke festivals blijven ook nog populair. Je gaat zeker nog een mix and match en confetti met multi-colour terugzien. En vergeet daarin niet de megahype van unicorns en flamingo’s.”

Kijk voor meer informatie en inspiratie op justiris.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Indoor berkenbos

Organiseer je evenement in een indoor berkenbos

Wil je ook in de winter je bezoekers het gevoel geven in de natuur te zijn? Dat kan met een indoor berkenbos!

Lees verder
event app

5 redenen waarom weinig bezoekers de event app gebruiken

Heb je zo je best gedaan en zitten zwoegen op de event app op tijd af te krijgen, gebruiken mensen het niet. Dit zijn 5 redenen waarom mensen afhaken. Dan kun je er rekening mee houden voor een volgende keer.

Lees verder
View-Master op maat

Een leuk aandenken: View-Master met foto’s van jouw evenement

Ken je dit rode brilletje nog uit de jaren 80? Ze bestaan nog en je kunt zelfs de View-Master op maat laten maken met je eigen foto’s! Een leuk aandenken aan jouw evenement.

Lees verder

Plaats een reactie