Interview in de praktijk

Vlog: interviewen in plaats van spreken in de praktijk

26 april 2019

We schreven laatst al eens over dat je sprekers kan interviewen in plaats van ze te laten presenteren. Ik ging dat zelf eens ervaren.

Zelf testen

Als lid van de netwerkclub ZEP020 mocht ik een bedrijfspresentatie geven. Omdat ik dat zelf eerlijk gezegd vaak nogal saai vind, besloot ik het anders te doen. Ik heb onlangs workshops gevolgd over interactieve werkvormen en dacht: ik ga die kennis in de praktijk brengen.

Dus liet ik me interviewen! Aangezien de dagvoorzitter Kjell is die toevallig ook over het interviewen van sprekers heeft geblogd, was het balletje helemaal rond. In deze vlog zie je hoe ik het ervaren heb en wat bezoekers van deze vorm vonden.


Praktische tips

Naar aanleiding van de feedback in de vlog en mijn eigen ervaring nog een paar praktische tips voor als je ook interviews wilt inzetten.

Ten eerste; zorg dat je microfoons achter de hand hebt liggen voor als het niet goed te verstaan is. Daarnaast stonden de stoelen in dit geval in de breedte opgesteld. Dat was voor een interview niet zo handig. Als je de stoelen in de lengte neerzet, kunnen meer mensen de spreker en dagvoorzitter goed zien. En waarschijnlijk ook een stuk beter horen.

Leerpunten als spreker

Het ging niet perfect, maar het was een super leerzame ervaring. Ik bedacht me later dat ik een tip uit een mediatraining hier had kunnen toepassen. Als je zelf ooit spreekt of een onervaren spreker benadert voor een interview, denk dan aan het volgende.

Bereid drie punten voor die je wilt benoemen tijdens je interview. Zo kun je zorgen dat je deze kunt inbrengen wanneer dat van toepassing is. En komt er geen gelegenheid voor, dan kun je dat aan het eind van het interview nog zelf inbrengen.

Heb je vragen over interactieve werkvormen? Stel ze gerust!

Foto: Erwin Budding Photography

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Pop-up bioscoop van Pathé
Gadgets & Producten

Pathé komt met pop-up bioscoop

Wil je graag de sfeer van een bioscoop op jouw evenement zonder te hoeven verkassen naar een bioscoop? Dat kan met de pop-up bioscoop van Pathé.

Lees verder
Locaties

3 Comfortabele pop-up hotels voor een buitenevenement

Je organiseert een buitenevenement en je wilt je gasten laten overnachten. Als je ze iets luxers wilt aanbieden dan een tent, dan zijn er handige hutten en kabines om te huren. Bekijk deze 3 comfortabele pop-up hotels.

Lees verder
Gadgets & Producten

Bewegende kroonluchter geeft fantastische lichtshow

Een bewegende kroonluchter met ruim 1.000 lampjes levert een fantastische lichtshow op!

Lees verder

Een reactie plaatsen