Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Interview in de praktijk

Vlog: interviewen in plaats van spreken in de praktijk

26 april 2019

We schreven laatst al eens over dat je sprekers kan interviewen in plaats van ze te laten presenteren. Ik ging dat zelf eens ervaren.

Zelf testen

Als lid van de netwerkclub ZEP020 mocht ik een bedrijfspresentatie geven. Omdat ik dat zelf eerlijk gezegd vaak nogal saai vind, besloot ik het anders te doen. Ik heb onlangs workshops gevolgd over interactieve werkvormen en dacht: ik ga die kennis in de praktijk brengen.

Dus liet ik me interviewen! Aangezien de dagvoorzitter Kjell is die toevallig ook over het interviewen van sprekers heeft geblogd, was het balletje helemaal rond. In deze vlog zie je hoe ik het ervaren heb en wat bezoekers van deze vorm vonden.


Praktische tips

Naar aanleiding van de feedback in de vlog en mijn eigen ervaring nog een paar praktische tips voor als je ook interviews wilt inzetten.

Ten eerste; zorg dat je microfoons achter de hand hebt liggen voor als het niet goed te verstaan is. Daarnaast stonden de stoelen in dit geval in de breedte opgesteld. Dat was voor een interview niet zo handig. Als je de stoelen in de lengte neerzet, kunnen meer mensen de spreker en dagvoorzitter goed zien. En waarschijnlijk ook een stuk beter horen.

Leerpunten als spreker

Het ging niet perfect, maar het was een super leerzame ervaring. Ik bedacht me later dat ik een tip uit een mediatraining hier had kunnen toepassen. Als je zelf ooit spreekt of een onervaren spreker benadert voor een interview, denk dan aan het volgende.

Bereid drie punten voor die je wilt benoemen tijdens je interview. Zo kun je zorgen dat je deze kunt inbrengen wanneer dat van toepassing is. En komt er geen gelegenheid voor, dan kun je dat aan het eind van het interview nog zelf inbrengen.

Heb je vragen over interactieve werkvormen? Stel ze gerust!

Foto: Erwin Budding Photography

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Het leven van een eventplanner

Lees verder
Slowbooth videos

Laat je product opvallen met de Slowbooth

Met de Slowbooth kun je hilarische slowmotion videos maken. Dat is niet alleen leuk voor je bezoekers, maar het is ook een goede manier om je product onder de aandacht te brengen.

Lees verder
Robot act huren

Deze robot ontvangt jouw bezoekers

Staat jouw evenement in het teken van technische innovaties? Hoe leuk is het om dan een robot jouw bezoekers te ontvangen?

Lees verder

Plaats een reactie